ΥΠΕΞ για ισχυρισμούς Ερντογάν: Οι εταίροι θα μάθουν την αλήθεια


Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τα λεγόμενα του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί «απάντησης» από πλευράς Τουρκίας, στους «επιτιθέμενους» εναντίον του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis. 

«Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Ερντογάν: «Αν επιτεθείτε στο Oruc Reis θα το πληρώσετε – Πήραν την πρώτη απάντηση»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη το απόγευμα της Πέμπτης (13/08) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερντογάν δήλωσε: «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και έλαβαν την πρώτη απάντηση», υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως υπήρξε κάποιου είδους «επεισόδιο» μεταξύ του Oruc Reis και ελληνικού πλοίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, δεν υπήρξε οποιοδήποτε περιστατικό.

Προφανώς ακόμα και ο ίδιος ο «σουλτάνος» επιδίδεται σε χυδαία προπαγάνδα και ασύστολα ψεύδη προσπαθώντας να επηρεάσει τη διεθνή κοινότητα που παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε τις δηλώσεις αυτές σε ομιλία, για την 19η επέτειο του κόμματός του, του AKP.

Νωρίτερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ έδειξε ένα άλλο πρόσωπο.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι τάσσεται υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στην περιοχή με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τον διάλογο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ