Ο κυνηγός καταιγίδων που «αιχμαλώτισε» τη «Θάλεια»!


Το πιο σπάνιο «κλικ» και καρέ της ζωής του κατέγραψε ο Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης, ο οποίος… κυνηγάει καταιγίδες, αστραπές, κεραυνούς και τα φωτογραφίζει!

Μελετά τον καιρό και όταν εντοπίσει ότι κάποιο φαινόμενο τον ενδιαφέρει, τότε προετοιμάζει τον εξοπλισμό του, τις φωτογραφικές μηχανές του, τους φακούς του, παίρνει το αυτοκίνητο και κινείται προς την περιοχή όπου θα εκδηλωθεί το φαινόμενο. Αυτό έκανε και το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η «Θάλεια», στην περιοχή της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης, όπου πήγε ο κ. Εμμανουηλίδης και τράβηξε μια εκπληκτική φωτογραφία κεραυνού στον ουρανό.

«Αυτές τις ημέρες κυνηγάω καταιγίδες σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Όπου έχει καταιγίδα, πηγαίνω. Όπως έγινε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα. Η συγκεκριμένη καταιγίδα ξεκίνησε από τη Βουλγαρία. Όταν ξεκινά μια καταιγίδα, την παρακολουθείς συνεχώς. Δεν μπορείς να ξέρεις πού θα εκδηλωθεί. Ανέβηκα προς τη Μεσημβρία και έβλεπα το φαινόμενο να έρχεται προς το μέρος μου. Βρέθηκα λόγω μηχανικής βλάβης του αυτοκινήτου μου στον πυρήνα της καταιγίδας. Είδα τον αέρα, που έπνεε με περίπου 100 χιλιόμετρα την ώρα, και τον άκουγα να στροβιλίζεται. Είδα να ξηλώνονται λαμαρίνες από οροφές κτιρίων» αποκάλυψε.

Αναφορικά με τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα είπε: «Είναι ένας εκπληκτικός κεραυνός. Είναι η απόσταση, η εγγύτητα. Μου έστειλαν μηνύματα και άλλοι κυνηγοί καταιγίδων από την Αμερική και μου ανέφεραν πως πρόκειται για μια μοναδική φωτογραφία. Η καταιγίδα της Κυριακής οριακά έφτασε λίγο πριν την κατηγορία της υπερκαταιγίδας».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ