Σας ενδιαφέρει: Παράταση 25 ημερών για τους δασικούς χάρτες


Την παράταση κατά 25 ημέρες της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής αιτήσεων αναμόρφωσης δασικών χαρτών ανά οικεία Διεύθυνση Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης (έληγε από 20 έως 28 Αυγούστου, ανάλογα με την περιοχή) ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η απόφαση, που υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, έρχεται να ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που ζητούσαν να παραταθεί η προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς εν μέσω θερινών διακοπών ήταν σχεδόν αδύνατη η υποβολή των αιτήσεων από τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει πρόσφατης υπουργικής απόφασης θα γίνουν εκ νέου η ανάρτηση και η κύρωση των δασικών χαρτών, με σκοπό να συμπεριληφθούν όλα όσα είχαν παραλειφθεί και προκαλούσαν σημαντικά προβλήματα στη διαδικασία (όπως ο αποχαρακτηρισμός εκτάσεων που μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών εμφανίζονταν ως «δασικές», παρά το γεγονός ότι τις είχε διανείμει το κράτος για καλλιέργεια προ του 1975). Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι δασικοί χάρτες θα αναμορφώνονται σε όποιο στάδιο της διαδικασίας κύρωσης και αν βρίσκονται, προκειμένου να συμπεριλάβουν τις προβλεπόμενες διοικητικές πράξεις.

Β. Παπ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ