Χωρίς σαφή κατεύθυνση το κλείσιμο στη Wall Street – Απώλειες για το πετρέλαιο


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Το χρηματιστήριο της Wall Street στη Νέα Υόρκη, έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης (13/8) με μεικτές τάσεις στους βασικούς της δείκτες.

Από τη μία πλευρά οι επενδυτές προσπαθούσαν να αποκωδικοποιήσουν τη μείωση του αριθμού των νέων αιτήσεων στο ταμείο ανεργίας κάτω από το όριο του εκατομμυρίου σε εβδομαδιαία βάση, για πρώτη φορά από τον Μάιο, κι από την άλλη το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στις συνομιλίες στο Κογκρέσο για το ευρύτερο πρόγραμμα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, η οποία υπέστη βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 80,12 μονάδων (–0,29%), στις 27.896,72 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε αντίθετα με άνοδο 30,26 μονάδων (+0,27%), στις 11.042,50 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 6,92 μονάδων (–0,20%), στις 3.373,43 μονάδες, χωρίς να μπορέσει να ξεπεράσει το ρεκόρ που κατέγραψε τον Φεβρουάριο, όπως ανέμεναν αναλυτές.

Πτώση για το αργό

Με απώλειες ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις αβέβαιες προοπτικές της ζήτησης.

Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχώρησε κατά 43 σεντς ή 1%, στα 42,24 δολ. το βαρέλι.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Οκτωβρίου, έχασε 47 σεντς ή 1%, κλείνοντας στα 44,96 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ