Κορονοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες μέρες – «Εφιάλτης» η διασπορά, αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι


Κρίσιμες για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού, χαρακτηρίζονται οι επόμενες, καθώς η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων, η διασπορά του σε 32 περιφέρειες της χώρας και σε δομές όπως οι οίκοι ευγηρίας, και η μετακύλισή του σε νεότερες ηλικίες, έχουν σημάνει συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς, οι οποίοι απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων.

Την Πέμπτη καταγράφηκαν πάνω από 200 νέα κρούσματα, σε 32 περιφέρειες της χώρας, ενώ για πρώτη φορά ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 12 νέα κρούσματα που είναι «υπό διερεύνηση».

Σε μόλις λίγες ώρες καταγράφτηκαν πέντε θάνατοι, εκ των οποίων οι δύο ήταν ηλικιωμένες του οίκου ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, Θεσσαλονίκης.

Από τα 204 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν χθες, τα 23 είναι εισαγόμενα και από τα 181 εγχώρια κρούσματα τα περισσότερα εντοπίστηκαν στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Φαίνεται, ωστόσο, πως η χθεσινή διασπορά είναι επίσης από τις μεγαλύτερες στη χώρα τουλάχιστον για τον Αύγουστο, καθώς τα κρούσματα εκτείνονται σε 34 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ