Κορονοϊός: Τα 2.045 κρούσματα του Αυγούστου και η διασπορά έφεραν τα νέα μέτρα

Κορονοϊός: Μεγάλη είναι η διασπορά του ιού σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδα καθώς τα κρούσματα, τις 14 πρώτες ημέρες του Αυγούστου έφτασαν τα 2.045

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει τόσο στις Αρχές όσο και στους επιστήμονες η παρουσία του κορονοϊού στους τουριστικού προορισμούς.

Από την 1η Αυγούστου όταν και οι Περιφέρειες όπου καταγραφόταν τουλάχιστον ένα κρούσμα ήταν 12, φτάσαμε στις 14 του ίδιου μήνα οι Περιφέρειες να είναι πλέον 27.

Η ανησυχία των ειδικών εντείνεται καθώς αναμένεται η επιστροφή των εκδρομέων του πρώτου μισού του Αυγούστου, γι’ αυτό τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες (14/08) τίθενται άμεσα σε ισχύ.

Μάλιστα δεν αποκλείεται τα μέτρα αυτά να επεκταθούν και μετά τις 24 Αυγούστου, μια και όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων «οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν μικρή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης, επειδή όμως χρειάζονται 2 εβδομάδες για να για να είμαστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα των μέτρων, για αυτό και αποφασίστηκε η παράτασή τους».

Η ημέρα του Δεκαπενταύγουστου αποτελεί ένα σημαντικό “crash test” για τη συμπεριφορά των πολιτών απέναντι στα μέτρα, καθώς καλούνται για πρώτη φορά να γιορτάσουν αυτή τη σημαντική για τους Έλληνες γιορτή, υπό διαφορετικές συνθήκες και με αυστηρούς περιορισμούς.

Το μήνυμα Χαρδαλιά

Τα επόμενα 24ωρα, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες, τόνισε χθες με ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι «θα είναι και εκείνες που θα κρίνουν την πορεία και έκβαση των πραγμάτων σε αυτή τη φάση της εξέλιξης της πανδημίας, της μάχης μας με τον αόρατο εχθρό».

Όπως υπογράμμισε «το μήνυμα, το ζητούμενο, ο στόχος είναι ένας: να παραμείνουμε υγιείς και να μη χρειαστεί να πάρουμε μέτρα τα οποία θα είναι ολέθρια για την οικονομία μας, για τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειές μας, την πατρίδα μας».

«Ας είναι ξεκάθαρο. Αν ο καθένας και η κάθε μία από εμάς από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες φοράει τη μάσκα του και κρατάει τις αποστάσεις, αν όσοι ειδικά επιστρέψουν από τις διακοπές μείνουν μακριά από τους ανθρώπους που μπορεί να κινδυνεύσουν τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα, αν ο καθένας μας αποφύγει συγχρωτισμούς και χαλαρώσει, ξεκουραστεί, διασκεδάσει τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα, τότε και μόνο τότε θα έχουμε κερδίσει και αυτή τη μάχη», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις ευχές του για τη σημερινή ημέρα.

 

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ