Έκτακτη ειδοποίηση 112: Κίνδυνος εισπνοής καπνού μετά την τεράστια πυρκαγιά στη Μεταμόρφωση!

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης, το οποίο τους προειδοποιεί αφενός να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες, λόγω της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή από το πρωί του Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται, ότι η φωτιά έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο πλαστικών και η καύση τους έχει μετατρέψει τον ουρανό της Αττικής σε ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο καπνού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την πυρκαγιά είναι ο πυκνός τοξικός καπνός και η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα καιόμενα πλαστικά, για το λόγο αυτό, από το πρωί υπάρχει επικοινωνία της Πυροσβεστικής με την Περιφέρεια, ενώ παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας.

Όπως τονίζουν τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, καλό θα είναι οι πολίτες που μένουν σε περιοχές όπου κατευθύνεται ο καπνός να μένουν στα σπίτια τους, με καλά κλεισμένα όλα τα ανοίγματα, να επικοινωνούν με γιατρό αν δεν νιώθουν καλά και όσοι κινούνται στους δρόμους να αποφεύγουν τον καπνό.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έχουν λάβει όλοι οι κάτοικοι το προειδοποιητικό μήνυμα στα κινητά τους, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην ίδια περιοχή. 

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ