Oruc Reis: Συνεχίζει τα παιχνίδια του εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας – Αποσύρθηκε το Kemal Reis


Αποχώρησε η τουρκική φρεγάτα Kemal Reis από τον στολίσκο που συνοδεύει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis στις κινήσεις του εντός της περιοχής που έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Άγκυρα, παράλληλα το σεισμογραφικό το πρωί της Κυριακής εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται το σεισμογραφικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο συνεχίζει να κινείται στην ανατολική Μεσόγειο, συνοδεία πολεμικών πλοίων.
Στις 7:20 το πρωί της Κυριακής εξήλθε της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και συνεχίζει με πορεία βορειοανατολική. Κινείται με ταχύτητα σταθερή 4 κόμβων, έχοντας ποντισμένα αγόμενα που δεν ξεπερνούν τα 200 μέτρα. Κάτι που σημαίνει ότι μιμείται πώς κάνει έρευνες.

Αφού πραγματοποίησε δύο περιστροφές μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, από το πρωί της Πέμπτης που επέστρεψε, το πρωί βγήκε κι αυτή τη στιγμή κινείται εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε ότι αφορά τις ελληνικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, αυτές παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή με αμείωτο αριθμό.

Δείτε πού βρίσκεται ΤΩΡΑ το Oruc Reis

Σοβαρές ζημιές φαίνεται να υπέστη η φρεγάτα του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού Kemal Reis μετά το περιστατικό με την ελληνική φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, η τουρκική φρεγάτα φέρεται να αποχώρησε από το σημείο και να κατευθύνεται προς το ναύσταθμο του Ακσάζ πιθανότατα επειδή έχει υποστεί σοβαρές ζημιές μετά την πρόσκρουση με τη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ».

Σημειώνεται πως η φιλοκυβερνητική Yeni Safak έγραφε πως μετά τα τελευταία γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο, το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis συνοδεύουν πλέον οκτώ τουρκικά πολεμικά από πέντε πλοία που είχε μέχρι πρότινος.

Όλη η αλήθεια για την επακούμβηση της φρεγάτας Λήμνος

Μια ανάσα από την πρόκληση θερμού επεισοδίου έφτασαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (12/08) η Ελλάδα και η Τουρκία όταν μια τουρκική φρεγάτα που συνόδευε το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis προσέκρουσε σε ελληνική φρεγάτα που παρακολουθούσε τις κινήσεις του τουρκικού στολίσκου σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

To ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κρατά χαμηλούς τόνους για το περιστατικό σε αντίθεση με την τουρκική μονταζιέρα που δημοσιεύει φωτογραφίες ότι η φρεγάτα Λήμνος έχει δήθεν υποστεί τεράστιες ζημίες.

Το τουρκικό σκάφος -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής»- δεν κράτησε σταθερή την πορεία του και το πίσω μέρος του συγκρούστηκε με το μπροστινό της ελληνικής φρεγάτας.

Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σημαντικές ζημιές στην πρύμνη του, σε αντίθεση με τη «Λήμνος» που συμμετείχε κανονικά την Πέμπτη στα κοινά ελληνογαλλικά γυμνάσια.

Η ελληνική φρεγάτα Λήμνος παρακολουθούσε το Oruc Reis από ασφαλή απόσταση. Η φρεγάτα Κεμάλ Ρέις, ένα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία που συνόδευαν το τουρκικό ερευνητικό, βρέθηκε κοντά στην ελληνική φρεγάτα, θεωρώντας ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο σχεδιάζει να παρεμποδίσει τον πλου του Oruc Reis.

Η επακούμβηση δεν προκάλεσε ζημιές στο «Λήμνος», αντιθέτως το Κεμάλ Ρέις υπέστη τρύπα στο πρυμναίο τμήμα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ