Στα άκρα η σχέση Γαλλίας – Τουρκίας: «Απαράδεκτη η μεταφορά γαλλικών μαχητικών στην Κύπρο»

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας προκάλεσε η αμυντική συνεργασία Γαλλίας – Κύπρου, με δεδομένο τις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι.

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι ανέφερε: «Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν η ‘’Ελληνοκυπριακή Διοίκηση’’ δεν εκπροσωπεί όλο το νησί όπως και τους Τουρκοκύπριους, άρα δεν είναι αρμόδια και για μια τέτοια συμφωνία».

«Η συγκεκριμένη συμφωνία, είναι ενάντια στις συμφωνίες του 1960 και στην ισορροπία που έχει προκύψει από αυτές. Εμπεριέχει ρίσκο να εμποδίσει τις προσπάθειες που γίνονται για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι απαράδεκτο η Γαλλία να κάνει βήματα που αυξάνουν την ένταση, και να κάνει ασκήσεις με την ‘’Ελληνοκυπριακή Διοίκηση’’ ( Κυπριακή Δημοκρατία) και έστω και προσωρινά να μεταφέρει τα μαχητικά της στο νησί παραβιάζοντας τις συμφωνίες του 1960», πρόσθεσε.

Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis

Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται το σεισμογραφικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο συνεχίζει να κινείται στην ανατολική Μεσόγειο, συνοδεία πολεμικών πλοίων.
Στις 7:20 τ

ο πρωί της Κυριακής εξήλθε της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και συνεχίζει με πορεία βορειοανατολική. Κινείται με ταχύτητα σταθερή 4 κόμβων, έχοντας ποντισμένα αγόμενα που δεν ξεπερνούν τα 200 μέτρα. Κάτι που σημαίνει ότι μιμείται πώς κάνει έρευνες.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ