Αυστηρό μήνυμα Μπορέλ σε Τουρκία: Σταματήστε τις ενέργειες που προκαλούν ένταση στην Αν. Μεσόγειο


Την αντίδραση του ύπατου αρμοστή της ΕΕ για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Ζοζέπ Μπορέλ προκάλεσε η νέα προκλητική NAVTEX της Τουρκίας για την παρουσία του γεωτρύπανου Γιαβούζ στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ καλεί την Άγκυρα να σταματήσει «άμεσα» τις ενέργειες που προκαλούν «ένταση και ανασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο».

Η ανακοίνωση του Ζοζέπ Μπορέλ έχει ως εξής:

«Η σημερινή ανακοίνωση από την Τουρκία για νέες δραστηριότητες γεώτρησης από το σκάφος Γιαβούζ σε μια θαλάσσια ζώνη που οριοθετήθηκε από την Κύπρο και την Αίγυπτο πυροδοτεί δυστυχώς περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτή η δράση έρχεται σε αντίθεση και υπονομεύει τις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων και για την άμεση αποκλιμάκωση, η οποία είναι ο μόνος δρόμος προς τη σταθερότητα και τις μόνιμες λύσεις, όπως επανέλαβαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή

Καλώ τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν αμέσως αυτές τις δραστηριότητες και να εμπλακούν πλήρως και με καλή τη πίστει σε έναν ευρύ διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ