Συγκλονιστικό: Πληγέντες από το Μάτι βοηθούν τους κατοίκους της Εύβοιας


Κοντά στους ανθρώπους που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται βρίσκονται εκείνοι από το Μάτι, που έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη το 2018.

Καρδιές ραγίζει η κίνηση ανθρώπων από το Μάτι Αττικής να έρθουν αύριο το πρωί στις πληγείσες περιοχές του δήμου Χαλκιδέων.

Ένα λεωφορείο από ανθρώπους που έζησαν τον πύρινο εφιάλτη με το χειρότερο τέλος, αυτό της απώλειας ανθρώπινων ζωών, έρχεται να βοηθήσει τους χιλιάδες πληγέντες από την φονική πλημμύρα της 9ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, θα έρθουν για να βοηθήσουν στον καθαρισμό των σπιτιών που έχουν σκεπαστεί από λάσπη και θα φέρουν διάφορα υλικά αγαθά που χρειάζονται οι κάτοικοι στο Μπούρτζι και τις γύρω περιοχές.

Ήδη δύο οικογένειες από το Μάτι βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο σημείο και μαγειρεύουν για όσους έχουν ανάγκη. Καθημερινά, γεύματα μοιράζει ο δήμος Χαλκιδέων, ο πολιστιστικός σύλλογος Αγίου Νικολάου και ο φιλανθρωπικός σύλλογος Ο άλλος Άνθρωπος. Να σημειωθεί ότι πολύ έχουν βοηθήσει επιχειρηματίες από την Εύβοια και απλοί πολίτες.

Δύο φορτηγά νερά την ημέρα και γεύματα σε όλους τους πληγέντες μοιράζει και η δημοτική αρχή Διρφύων Μεσσαπίων.

Οι δύο περιοχές χρειάζονται καθαριστικά είδη, αντικουνουπικά, φτυάρια, εμφιαλωμένα νερά και φυσικά ανθρώπινα χέρια να βοηθήσουν στον καθαρισμό, ο οποίος αν δεν γίνει άμεσα θα ξεσπάσουν μολυσματικές ασθένειες.

Eκτός από συλλόγους και μεμονωμένους εθελοντές που βοηθούν θα έπρεπε μεγάλο μέρος του κρατικού μηχανισμού να είναι εδώ μαζί με υδροφόρες.
Επίσης ο δήμος Διρφύων Μεσσαπίων εκτός από τα παραπάνω χρειάζεται ρουχισμό παπούτσια – κλινοσκεπάσματα και οικιακό εξοπλισμό.

Η συγκέντρωση των πραγμάτων γίνεται στο χώρο του Γυμνασίου Ψαχνών και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων και ώρες 10:00 πμ. – 13:00 μμ. και 18:00 μμ. – 21:00 μμ.

Πηγή: tvstar.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ