Υφυπουργός Παιδείας: «Το δεδομένο είναι ότι στις 7 Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα σχολεία» (video)

Κατηγορηματικός ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης για το άνοιγμα των σχολείων, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστηρίζοντας πως οι «οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι σε κάθε περίπτωση τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου», ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί σε σενάρια περί εκ περιτροπής διδασκαλία, την υποχρεωτική χρήση μάσκας και άλλα μέτρα.

«Το δεδομένο είναι ότι στις 7 Σεπτεμβρίου, σε κάθε περίπτωση, αρχίζουν τα σχολεία. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης λαμβάνονται αμέσως μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών», πρόσθεσε ο Υφυπουργός Παιδείας.

Όπως σημείωσε ακόμα ο κ.Διγαλάκης, «δυστυχώς, είχαμε μια αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως λόγω της χαλάρωσης της τήρησης των μέτρων. Θα αξιολογήσει η επιτροπή των επιστημόνων τα νέα δεδομένα, μετά την επάνοδο των ταξιδιωτών του Δεκαπενταύγουστου και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις».

Σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια, ο Υφυπουργός Παιδείας είπε ότι «στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου θα επαναληφθεί το μοντέλο που εφαρμόστηκε τον Ιούνιο, με εξ αποστάσεως εξετάσεις και υποχρεωτική φυσική παρουσία, σε όποια μαθήματα προβλέπεται».

Για να προσθέσει: «Τα νέα δεδομένα θα εξεταστούν και σε ότι αφορά την λειτουργία των Πανεπιστημίων», αναφέροντας ότι «μπορεί να συνεχιστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όμως στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, με φυσική παρουσία των φοιτητών, ακόμη και μέσω λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων».

 

 

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ