Ο κορωνοϊός χτυπά την ΕΛ.ΑΣ. – 9 κρούσματα σε 48 ώρες στη Θεσσαλονίκη – Ζητούν αύξηση των τεστ

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας στην Θεσσαλονίκη μετά τον εντοπισμό 9 κρουσμάτων μέσα σε δύο ημέρες

Τις τελευταίες 15 ημέρες, έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 20 κρούσματα σε αστυνομικούς σε όλη τη χώρα, με εντονότερο πρόβλημα στην Θεσσαλονίκη. Μέσα σε 2 ημέρες, 9 αστυνομικοί στην Θεσσαλονίκη βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ την ίδια ώρα συνδικαλιστές, ζητούν αύξηση των τεστ ανίχνευσης.

Στο Τμήμα Τροχαίας Θέρμης, που στεγάζεται στο Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, και όπου εργάζονται δεκάδες αστυνομικοί, ένας από αυτούς, εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Στην υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε άλλο ένα κρούσμα, όπως επίσης κι ένας συνάδελφος του από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, ο οποίος όμως βρισκόταν σε άδεια και δεν ήρθε σε επαφή με τους συναδέλφους του.

Ακόμη ένας που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, το οποίο συνεργάζεται και με το Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας και με το Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων, βρέθηκε επίσης θετικός.

Στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, καταγράφηκαν επίσης δύο αστυνομικοί από διμοιρίες των ΥΑΤ  και μια γυναίκα αξιωματικός από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος που βρίσκεται σε κτήριο όπου στεγάζονται και οι ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης.

Ένας αστυνομικός που υπηρετεί στον Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει άδεια ανατροφής τέκνου και δεν βρισκόταν σε υπηρεσία αυτή την περίοδο βρέθηκε θετικός, όπως επίσης ακόμα αστυνομικός, υποβλήθηκε σε τεστ και βρέθηκε να νοσεί.

Ταυτόχρονα, στην είσοδο του αστυνομικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, που υπηρετούν πάνω από 1.500 αστυνομικοί δόθηκε εντολή για υποχρεωτική θερμομέτρηση σε αστυνομικούς και σε πολίτες που εισέρχονται στο κτήριο.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ