Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πιο ελκυστικοί οι όροι για την τρίτη δόση – Τα κριτήρια


Επιστρεπτέα προκαταβολή: Διευρύνονται τα κριτήρια για την τρίτη φάση – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι.  

Στοχευμένη σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στις περιοχές όπως το ιστορικό κέντρο της Αθήνας αλλά και σε νησιά που κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών δέχθηκαν ισχυρό οικονομικό πλήγμα από την πανδημία εξαιτίας της υποτονικής τουριστικής κίνησης, είναι σχεδιασμένη, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρίτη φάση ενίσχυσης της ρευστότητας μέσω του προγράμματος «επιστρεπτέα προκαταβολή».

Η υποβολή των αιτήσεων προγραμματίζεται για το τέλος Αυγούστου ή το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων αλλά και του ΕΝΦΙΑ.

Η υποβολή των αιτήσεων προγραμματίζεται για το τέλος Αυγούστου ή το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων αλλά και του ΕΝΦΙΑ.

Από τον πρώτο και δεύτερο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχουν συνολικά καταβληθεί 1,861 δισ. ευρώ. Ο τρίτος κύκλος, ύψους λίγο πάνω από το 1 δισ. ευρώ, ώστε η ρευστότητα των επιχειρήσεων να ενισχυθεί συνολικά, μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με 3 δισ. ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις εταιρείες, που δεν κατάφεραν να χρηματοδοτηθούν από τους δύο προηγούμενους κύκλους, µε στόχο τη διεύρυνση των κριτηρίων επιλογής και ένταξης όλων των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δηλώσουν τον τζίρο τους για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και όσο μεγαλύτερη είναι η πτώση τζίρου, τόσο υψηλότερη θα είναι η κρατική ενίσχυση. Επίσης, σε αντίθεση µε τους δύο προηγούμενους κύκλους του προγράµµατος, θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους και χωρίς ταμειακή μηχανή.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ