Κορονοϊός – Νιγηρία: Ξεκινούν ξανά οι πτήσεις μετά από πέντε μήνες


Οι αρχές της Νιγηρίας ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι οι διεθνείς πτήσεις από και προς τη χώρα θα επαναληφθούν από την 29η Αυγούστου, στο πλαίσιο της προοδευτικής άρσης των μέτρων τα οποία επέβαλαν με σκοπό να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής έκλεισε τον εναέριο χώρο της την 23η Μαρτίου, για να επιβραδυνθεί η διασπορά του ιού.

Επισήμως, η Νιγηρία καταμετρά μέχρι σήμερα 49.068 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 975 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Ο νιγηριανός υπουργός Αεροπορίας Χάντι Σιρίκα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσεχή «επανέναρξη των διεθνών πτήσεων από την 29η Αυγούστου, αρχής γενομένης από το Λάγκος και την Αμπούτζα», με ανάρτηση στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Οι διαδικασίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστούν θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω», πρόσθεσε.

Οι πτήσεις εσωτερικού ξανάρχισαν στη Νιγηρία πριν από έξι εβδομάδες, την 8η Ιουλίου. Σύμφωνα με τον Σιρίκα, δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα μετάδοσης του κορονοϊού στις πτήσεις εσωτερικού.

Όλοι όσοι σκοπεύουν να επιβιβάζονται σε διεθνείς πτήσεις θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ εξέτασης για τον κορονοϊό και να καταβάλλουν το αντίτιμο για νέο τεστ μετά την άφιξή τους στη Νιγηρία, σύμφωνα με τον Σιρίκα. Θα απαιτείται επίσης να συμπληρώνουν ερωτηματολόγιο ψηφιακά για την κατάσταση της υγείας τους που θα παραδίδουν στις αρχές αμέσως μετά την άφιξή τους.

Όσοι επιστρέφουν στη Νιγηρία με ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού επί του παρόντος υποχρεούνται να τίθενται σε απομόνωση για 14 ημέρες και οι αρχές κρατούν τα διαβατήριά τους για το διάστημα αυτό. Ο Σιρίκα διαβεβαίωσε χθες ότι, «σταδιακά», το μέτρο αυτό θα αρθεί με τη σειρά του.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ