Κορονοϊός: Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στους νέους – Πάνω από το 40% έχουν ηλικία ως 39 ετών

Κορονοϊος: Μειώνεται ο μέσος όρος των ηλικιών που προσβάλλονται από τον κορονοϊό – Τι δείχνουν τα στοιχεία του  ΕΟΔΥ

Μεγάλη είναι ανησυχία των επιστημόνων για την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Ενδεικτικό είναι ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ ότι από την αρχή της επιδημίας στη χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.222 κρούσματα και οι 4 στους 10 ήταν νέοι από 18 έως 39 ετών ποσοστό 42,1%.

Μεταξύ των περιστατικών, υπήρχαν και νέοι που χρειάστηκε να νοσηλευθούν αλλά και να διασωληνωθούν για να ξεπεράσουν την ασθένεια.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι πλέον τα 40 έτη κάτι που δείχνει και την ανησυχητική πορεία που ακολουθεί ο νέος κορονοϊός. Αξιοσημείωτο είναι ότι μόλις πριν από περίπου 15 ημέρες η μέση ηλικία ήταν τα 46 έτη. Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι ειδικοί πια προειδοποιούν τους νέους ανθρώπους να μην χαλαρώνουν και να δείχνουν τη δέουσα προσοχή, τόσο για τους υπόλοιπους πολίτες όσο και για τον εαυτό τους. “Ο κορονοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις”, είναι το μήνυμα που στέλνουν συνεχώς.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, 17 Αυγούστου 2020, 150 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι δύο, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 230 νεκροί. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 77 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 23 (69.6% άνδρες).

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ