Απότομη αύξηση! 269 νέα κρούσματα – Στους 232 οι νεκροί


Υπεύθυνοι για την διασπορά του κορωνοϊού σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά είναι οι Έλληνες και όχι οι τουρίστες, όπως δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Ο Νίκος Χαρδαλιάς που εμφανίστηκε με τον υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, υποστήριξαν από κοινού ότι οι καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για απόκρυψη κρουσμάτων είναι ψευδείς, και ότι η κυβέρνηση δεν αποκρύπτει κρούσματα. Επιπλέον, ο υφυπουργός υγείας επανέλαβε την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια ότι η χώρα θα λάβει τμηματικά 3εκ. δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca, από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η ημερήσια έκθεση της Τρίτης κατέγραψε απότομη αύξηση στα κρούσματα μετά τα μειωμένα 150 που επιβεβαιώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 269 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 39 εντοπίστηκαν σε πύλες εισόδου της χώρας.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 269 κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7472, εκ των οποίων το 55.3% αφορά άνδρες.

1742 (23.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3516 (47.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

25 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 7 (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 137 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 232 θανάτους συνολικά στη χώρα. 82 (35.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.»

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ