Δεύτερος γύρος αρπαχτής με νέα «λίστα Πέτσα» για τα φίλια ΜΜΕ!

Προτού καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος για τις αμαρτίες της θλιβερής «λίστας Πέτσα», μέσω της οποίας η κυβέρνηση σκόρπισε απλόχερα σε μέσα της αρεσκείας της -ακόμα και ανύπαρκτης επισκεψιμότητας- 20.000.000 ευρώ από τα Ταμεία του Δημοσίου, το Μαξίμου στρώνει ξανά το τραπέζι για τους ίδιους πελάτες!

Τα μέσα που εισέπραξαν ζεστό χρήμα για να λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τις ανύπαρκτες εν πολλοίς επιδόσεις μιας απίθανης κυβέρνησης, ετοιμάζονται τώρα για έναν δεύτερο γύρο αρπαχτής, επιβεβαιώνοντας έτσι τη διάχυτη εντύπωση ότι το σημερινό σύστημα εξουσίας αδιαφορεί για την εξασφάλιση συνθηκών πολυφωνίας στον δημόσιο χώρο και, αντίθετα, επιφυλάσσει ευνοϊκή μεταχείριση και προνομιακές συμπεριφορές μονάχα για όσους αδιάντροπα το ξεσκονίζουν.

Όπως πληροφορούνται οι πολίτες… αρμοδίως, από μέσα ιδιοκτησίας Μαρινάκη, τα οποία διόλου περιέργως είναι αποκλειστικώς ενήμερα επί τούτων, η κυβέρνηση προωθεί νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα τηλεοπτικά μέσα από το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών, την ώρα που οι εφημερίδες και ο Τύπος στο σύνολό του βιώνουν συνθήκες πρωτοφανούς παρακμής. Μία από αυτές «αφορά την επιδότηση των διαφημίσεων, με στόχο να καταστεί φθηνότερη, με το αντίστοιχο βάρος να μην επιμερίζεται στις εταιρίες, αλλά στο ελληνικό Δημόσιο. Με τον τρόπο αυτόν η διαφήμιση προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς θα εκπίπτει κατά ένα πολύ σημαντικό ποσοστό από τη φορολογία, καθιστώντας την ελκυστική».

Το δεύτερο μέτρο που εξετάζεται είναι η αύξηση του ποσού επιδότησης για την προώθηση ελληνικών σειρών από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνιών, έως και στο 40% του επιλεγμένου προϋπολογισμού, από 35% που ίσχυε μέχρι πρότινος, ενώ θα λαμβάνουν επιδότηση και σειρές με κόστος άνω των 15.000 ευρώ το επεισόδιο, από 30.000 ευρώ που προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι για τη χρήση του 2020 οι σταθμοί δεν θα πληρώσουν το ετήσιο ενοίκιο της άδειας, αξίας 3.500.000 ευρώ (σε σύνολο 21.000.000 ευρώ για τους έξι σταθμούς εθνικής εμβέλειας), το οποίο, όπως διαβεβαιώνεται, χωρίς φυσικά να τους παίρνει κανείς στα σοβαρά, θα επιμεριστεί στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν

Πηγή: «δημοκρατία»

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ