Μυστηριώδης δήλωση Ερντογάν για… εκπλήξεις την Παρασκευή – Νέες προκλητικές δηλώσεις


Σε νέες δηλώσεις για την ανατολική Μεσόγειο προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τετάρτη, κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε εργοστάσιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Άγκυρα.

«Η Toυρκία είναι αποφασισμένη κι έχει το δικαίωμα να ζητήσει τα δικαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο. Καμία απειλή και καμία αποικιοκρατική δύναμη δεν μπορεί να μας στερήσει απο τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που θεωρείται πως υπάρχουν στην περιοχή» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «πάντα είμαστε υπέρ των συνομιλιών και των συμφωνιών αντί του καβγά. Και σήμερα με την ίδια ειλικρίνεια κινούμαστε με τον ιδιο τρόπο. Και απο τους ομολόγους μας περιμένουμε κινήσεις που να μειώσουν την ένταση και βήματα που θα ανοίξουν το δρόμο του διαλόγου. Ελπίζω πως θα επιλύσουμε αυτό το ζήτημα με τρόπο που θα προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Κατά την ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε μάλιστα, πως την ερχόμενη Παρασκευή, η κυβέρνηση θα δώσει ένα καλό νέο στον λαό της Τουρκίας. «Την Παρασκευή θα ανακοινώσω ενα ευχάριστο νέο με το οποίο θα αρχίσει μια νέα εποχή στην Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο αγώνας που δίνει η Τουρκία σε διάφορα μέτωπα όπως η αναοτλικη Μεσόγειο και η Λιβύη, δεν είναι μόνο αγώνας δικαιώματος αλλά και αγώνας του μέλλοντος» σημείωσε. Πρόσθεσε, δε, ότι «οσο δίνουμε σημαντικούς αγώνες για να προστατέψουμε την πατρίδα μας είναι το ίδιο σημαντικό να αμυνθούμε και να προστατέψουμε την Γαλάζια Πατρίδα. Όπως πριν 100 χρόνια σκίσαμε και πετάξαμε τη Συνθήκη των Σεβρών έτσι και τώρα δεν θα σκύψουμε το κεφάλι σε νέα Συνθήκη των Σεβρών που προσπαθούν να μας επιβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει να εξηγήσει στον λαό πως χάσαμε απο το χέρι μας τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση για να πετάξει καποιος μια πέτρα».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ