Λαϊκές αγορές: Άνοιξαν οι αιτήσεις για ενίσχυση στους παραγωγούς- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ενίσχυση στους πληγέντες παραγωγούς – Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 14.800.000 ευρώ. 

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ενεργοποίησε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση στους παραγωγούς λαϊκών αγορών που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις του κορονοϊού. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 14.800.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Έχουν υποβάλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2019, έως και 31/12/2019.
    Έχουν «ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ», σε ισχύ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ν. 4497/2017 (Α΄ 171)
  • Δεν ήταν κάτοχοι προβληματικής επιχείρησης στις 31/12/2019 κατά την έννοια του Κανονισμού (ΕΕ) 702/2014 (άρθ. 2 σημ. 14)
  • Δεν εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί ασυμβίβαστη με βάση προηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  • Επιπλέον των ανωτέρω, όσοι παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών δραστηριοποιούνται στον κλάδο νωπών οπωροκηπευτικών ή οικοτεχνίας, να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ) ή/και στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ).

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν έως τις 23 Σεπτεμβρίου αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ (“Χρήση εφαρμογής”) εφόσον διαθέτουν προσωπικούς κωδικούς από παλαιότερο έτος ή μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής διεύθυνσης εφόσον προηγηθεί η εγγραφή στις εφαρμογές του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (επιλογή “Αίτημα εγγραφής” στην ανωτέρω σελίδα).

Την απόλυτη προσήλωση του υπουργείου στη στενή παρακολούθηση των επιπτώσεων της πανδημίας στην αγροτική παραγωγή και οικονομία προκειμένου να παρεμβαίνει καίρια υπέρ των πληγέντων και των πληττόμενων κλάδων, τόνισε σε δήλωσή του ο Μάκης Βορίδης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ