Ιράν: Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί από κορονοϊό

Το Ιράν πέρασε το συμβολικό όριο των 20.000 νεκρών από τον νέο κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα (19/08) το υπουργείο Υγείας κι ενώ η χώρα έχει εισέλθει στον έκτο μήνα της μάχης της κατά της πανδημίας.

«Χάσαμε 153 από τους αγαπημένους συμπατριώτες μας» από επιπλοκές της νόσου Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί, με αποτέλεσμα το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 20.125 στη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Το Ιράν, που ανακοίνωσε τα πρώτα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 τη 19η Φεβρουαρίου είναι μακράν η πλέον πληγείσα χώρα στη Μέση Ανατολή.

Την ίδια ώρα, το Ιράν κατέγραψε 2.444 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 350.279, συμπλήρωσε η Λαρί, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί, την οποία αναμετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η εκπρόσωπος τύπου απηύθυνε, επίσης, έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά τη διάρκεια των τελετών της Ασούρα, της μεγαλύτερης θρησκευτικής σιιτικής γιορτής, που ξεκινά φέτος αυτήν την Παρασκευή.

«Σε καμία περίπτωση, οι τελετές δεν πρέπει να γίνουν σε κλειστούς χώρους», προειδοποίησε η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ