Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ: Ποιους προορισμούς προτίμησαν οι Έλληνες

Eνεργοποιήθηκαν 45.715 επιταγές κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ σε τουριστικά καταλύματα από 1η Αυγούστου, σημειώνοντας αύξηση 408% συγκριτικά με πέρυσι, με τη Χαλκιδική να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 17 Αυγούστου ενεργοποιήθηκαν συνολικά 45.715 επιταγές σε τουριστικά καταλύματα και 7.500 επιταγές ακτοπλοϊκής μετακίνησης.

Συγκεκριμένα, ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα 32.877 επιταγές του βελτιωμένου και ενισχυμένου Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2020-21, που ξεκίνησε την 1η Αυγούστου, καθώς και 12.838 επιταγές του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2019-20, που παρατάθηκε έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Από την επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι οι δικαιούχοι προτίμησαν κατά κύριο λόγο είτε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, σε ποσοστό άνω του 60%, είτε νησιά σε πολύ κοντινή απόσταση και με συχνή ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Ειδικότερα, πρώτη σε προτιμήσεις ήρθε η Χαλκιδική σε ποσοστό 16% και ακολούθησαν Θάσος, Εύβοια, Πιερία, Πρέβεζα, Λευκάδα και Αργολίδα.

Επισημαίνεται ότι στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2019 είχαν ενεργοποιηθεί περίπου 9.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού σε τουριστικά καταλύματα της χώρας.

Για αναλυτικές πληροφορίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, καθώς και για πλήρεις οδηγίες για τη διαδικασία ενεργοποίησης των επιταγών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ