Mαρτυρίες-σοκ για τον μαινόμενο ιερέα που πήγε να «καθαρίσει» ιδιοκτήτη συνεργείου στην Κρήτη


Δεν χωράει ο νους όσα περιγράφονται στη δικογραφία για την ένοπλη επίθεση του 47χρονου παπα-Ράμπο εναντίον του ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων σε οικισμό του Δήμου Γόρτυνας! Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο ιερωμένος από τη Μεσσαρά «ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω, ζωσμένος με όπλο και απειλούσε να πιει… αίμα»!

Στις καταθέσεις αναφέρεται ότι ο ιερέας έφτασε στο συνεργείο με αυτοκίνητο και φορούσε ένα σκισμένο παντελόνι αλλά όχι μπλούζα, ενώ είχε ένα πιστόλι στη μέση του. Σε κατάσταση παροξυσμού, άρχισε να βρίζει τον 46χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης ζητώντας του να βγει έξω, αλλά εκείνος τρομαγμένος αναγκάστηκε να κλειδωθεί σε ένα δωμάτιο και να τηλεφωνήσει σε έναν φίλο του αστυνομικό -ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας- και στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

Οι αστυνομικοί ανέφεραν στις καταθέσεις τους πως ο 47χρονος «ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω και κρατούσε το όπλο με το δεξί του χέρι». Ο ένας από αυτούς, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, κατέθεσε πως κατέβηκε από το όχημα και τότε ο ιερέας, αντιλαμβανόμενος την παρουσία του, στράφηκε ενστικτωδώς προς το μέρος του στρέφοντας και το όπλο του κατά πάνω του: «Αμέσως προσπάθησα να καταλάβει ποιος είμαι, καθώς με γνωρίζει λόγω του επαγγέλματος. Για να τον ηρεμήσω, σήκωσα την μπλούζα και του είπα ότι είμαι άοπλος. Αυτός, αμέσως όταν κατάλαβε ποιος είμαι, το κατέβασε» περιέγραψε ο αστυνομικός.

Ένας άλλος αστυνομικός -σε υπηρεσία- κατέθεσε: «Είδαμε τον ιερέα χωρίς μπλούζα σε έκρυθμη κατάσταση να βρίζει και να απειλεί “θα σε σκοτώσω”. Με μέτρα αυτοπροστασίας τον προσεγγίσαμε και είδαμε να κρατάει το όπλο με την κάννη προς τα κάτω. Του δώσαμε εντολές να αφήσει αργά το όπλο του και να γονατίσει στο έδαφος, όπως και έπραξε».

Ο ιερέας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε διώξεις για απειλή κατά συρροή, άσκοπους πυροβολισμούς, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία σε βαθμό πλημμελήματος. Η εκδίκαση της υπόθεσης από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 24 Αυγούστου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ