«Πόλεμος» Ελλάδας – Τουρκίας: Επιθέσεις Τούρκων χάκερ σε ιστοσελίδες σχετικές με τον Στρατό

«Πόλεμος» Ελλάδας – Τουρκίας: Οι Τούρκοι βρίσκονται σε παράκρουση – Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού πολέμου στο στόχαστρο Τούρκων χάκερ βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ιστοσελίδες σχετιζόμενες με τον Στρατό Ξηράς

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», οι κυβερνοεπιθέσεις έγιναν αντιληπτές το πρωί της Τρίτης όταν οι Τούρκοι χάκερ αλλοίωσαν την αρχική σελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου αναρτώντας φωτογραφίες του σεισμογραφικού πλοίου «Oruc Reis» συνοδευόμενες από γραπτά μηνύματα με εθνικιστικό περιεχόμενο.

Μόλις η επίθεση έγινε αντιληπτή οι δύο ιστοσελίδες τέθηκαν εκτός λειτουργίας από τους διαχειριστές τους και παρέμεναν μέχρι και χθες το βράδυ ανενεργές. Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε η ομάδα Τούρκων χάκερ «Akincilar» που έχει και στο παρελθόν επιτεθεί σε ιστοσελίδες υπουργείων και άλλων φορέων και οργανισμών της Ελλάδας. Οι αρμόδιες αρχές της χώρας δεν έχουν καταφέρει να διευκρινίσουν εάν τα μέλη της ομάδας δρουν αυτόνομα ή υπό καθοδήγηση τρίτων.

Από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, πλην όμως όπως αναφέρει η Καθημερινή στελέχη του Πενταγώνου διέψευσαν ότι οι χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στα εσωτερικά δίκτυά τους.

Το χρονικό των πρόσφατων επιθέσεων περιγράφεται σε αναρτήσεις στο Twitter χρήστη υπό στοιχεία @ynsmroztas. Δημοσιοποίησε ενδεικτικά τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ορισμένων από τους στόχους των επιθέσεων. Για παράδειγμα του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, του 417 ΝΙΜΤΣ και του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως στη Θεσσαλονίκη, που φιλοξενούνται σε server του Γενικού Επιτελείου Στρατού με κατάληξη army.gr. Στη συνέχεια, στον ίδιο λογαριασμό δημοσιοποιήθηκε tweet που δείχνει σε βίντεο τον τρόπο που έδρασαν οι χάκερ και επομένως το κενό ασφαλείας μέσω του οποίου έκαναν τις επιθέσεις.

Η τρίτη και περισσότερο ανησυχητική ανάρτηση της ομάδας στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι τέθηκε εκτός λειτουργίας η ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού και ότι «όλα τα δεδομένα κλάπηκαν».

Στελέχη του έλεγαν χθες ότι οι χάκερ δεν «μπήκαν» στο εσωτερικό δίκτυο (intranet) του Επιτελείου και ως εκ τούτου δεν απέκτησαν πρόσβαση σε ευαίσθητα αρχεία και δεδομένα. Σε αυτή την περίπτωση, οι πρόσφατες επιθέσεις αποτελούν άλλη μια ενέργεια εντυπωσιασμού, όπως συνηθίζεται μεταξύ των διαφορετικών ομάδων χάκερ σε Τουρκία και Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχες επιθέσεις είχαν γίνει και στο παρελθόν. Στα τέλη του 2018, ενδεικτικά, είχαν επιτεθεί σε ιστοσελίδες του υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΡΤ, με κατάληξη ypes.gr και ert.gr αντίστοιχα και μερικούς μήνες νωρίτερα είχαν απειλήσει να «ρίξουν» την ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Ζητούσαν την έκδοση στην Τουρκία των 8 Τούρκων στρατιωτικών που είχαν συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

Πρίν από δυο ημέρες μάλιστα, στις 18 Αυγούστου 2020 εγράφη ότι επίθεση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του 424 Γ.Σ.Ν.Ε. λέγεται ότι πραγματοποίησαν Τούρκοι χάκερς το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, oι τούρκοι ανάρτησαν μία φωτογραφία με το τουρκικό πλοίο Oρούτς Ρέις και έγραφαν το εξής μήνυμα: «Έχουμε έναν στρατό που αγαπάει τον θάνατο και το μαρτύριο τόσο όσο αγαπάτε εσείς τον κόσμο #BlueHomeLand».

Το GRTimes.gr επικοινώνησε με την Περιφέρεια και ενημερώθηκε ότι η σελίδα έπεσε το πρωί και πως τώρα έχει κατέβει η ιστοσελίδα με την φωτογραφία των Τούρκων χάκερς και γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει ξανά.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ