Προχωρά ακάθεκτη η Ελλάδα! Στη Βουλή οι συμφωνίες για ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία


Κατατέθηκαν προς κύρωση οι συμφωνίες της Ελλάδας με Αίγυπτο και Ιταλία

Κατατέθηκαν προς κύρωση στη Βουλή, αφενός η Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου «για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ των δύο Κρατών» και αφετέρου η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας «για την οριοθέτηση των αντίστοιχων Θαλασσίων Ζωνών τους».

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, η σχετική συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα ενώ την Τετάρτη θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής.

Δείτε εδώ το κείμενο της Συμφωνίας με την Αίγυπτο (vouli1.pdf | 14.25 MB | application/pdf)Δείτε εδώ το κείμενο της Συμφωνίας με την Ιταλία (vouli2.pdf | 696.69 KB | application/pdf)

Στη συζήτηση της Τετάρτης θεωρείται πολύ πιθανό να γίνουν και παρεμβάσεις των πολιτικών αρχηγών λόγω της μείζονος εθνικής σημασίας τους.

Η ταχεία κύρωση της συμφωνίας με την Αίγυπτο σηματοδοτεί και την έμπρακτη ακύρωση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, καθώς μετά την έγκριση της και τα κοινοβούλια και των δύο μερών – Ελλάδας-Αιγύπτου – θα σταλεί στον ΟΗΕ για δημοσίευση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ