Ζευγάρι με κορωνοϊό έσπασε την καραντίνα και πήγε σε πάρτι – Πρόστιμα για απείθαρχους και… ξενύχτηδες

Τι κι αν βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό; Εκείνοι αισθάνονταν καλά και πήγαν να το «γιορτάσουν» σε πάρτι που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε βίλα στη Μύκονο. Οι αστυνομικοί που έκαναν ντου στη βίλα που συνωστιζόταν αφόρητα πολύς κόσμος και συνέλαβαν μεταξύ άλλων και το ζευγάρι που βγήκε παραβίασε την υποχρεωτική καραντίνα. Συλλήψεις έγιναν και για την διοργάνωση του πάρτι αλλά και για κατοχή ναρκωτικών.

Βροχή τα πρόστιμα

Την ίδια ώρα, εξακολουθούν να παραμένουν απείθαρχοι αρκετοί Έλληνες στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την προστασία από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού, όπως δείχνουν τα στοιχεία από τους εντατικούς ελέγχους που πραγματοποίησε την Τρίτη η Αστυνομία, η οποία «μοιράζει» λουκέτα και πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, σε όλη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν 35.268 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν δέκα παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό ατόμων ανά τ.μ. επιφανείας, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε τρία κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες. Σημειώνεται ότι από τις αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 296 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 22 άτομα.

Παράλληλα, σε τέσσερα καταστήματα επιβλήθηκε το πρόστιμο 10.000 ευρώ καθώς λειτουργούσαν μετά τα μεσάνυχτα, ενώ θα κλείσουν για τρεις μέρες και τα τέσσερα. Συγκεκριμένα, δύο βρίσκονται στην Αττική, ένα στο νότιο Αιγαίο και ένα σε νησί του Ιονίου. Οι σχετικές παραβάσεις που έχουν επιβεβαιωθεί σε καταστήματα από την αρχή εφαρμογής του μέτρου έχουν φτάσει τις 38. Επίσης, εντοπίστηκαν τρεις ταξιδιώτες που δεν συμπλήρωσαν την ηλεκτρονική φόρμας PLF (Passenger Locator Form).

Αποστάσεις

Για ακόμη μία ημέρα, οι περισσότερες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν -συνολικά 236- αφορούσαν τη μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των αποστάσεων. Από τα πρόστιμα των 150 ευρώ που επιβλήθηκαν, 49 ήταν στην Αττική, 38 στη Θεσσαλονίκη, 34 στην κεντρική Μακεδονία, 19 στα Ιόνια Νησιά, από 16 στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη δυτική Ελλάδα, 15 στη Θεσσαλία, 14 στην Πελοπόννησο, δέκα στο νότιο Αιγαίο, οκτώ στο βόρειο Αιγαίο, επτά στην Κρήτη, έξι στην Ηπειρο και τέσσερα στη Στερεά Ελλάδα. Σημειώνεται ότι από τις αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.029 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 6.021 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και οκτώ των 300 ευρώ.

Τέλος, στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 89 έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις και βεβαιώθηκε μία παράβαση, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε τρία καταστήματα σε Σαντορίνη, Νάξο και Πάρο.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here