Σε νευρικό κλονισμό οι Τούρκοι: Αλλεπάλληλες ήττες από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις


Το… φυσάνε και δεν κρυώνει το χουνέρι από τη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ – Συνεχείς ήττες επί του πεδίου για το καθεστώς – Πώς Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία έχουν κάνει έξαλλο τον «σουλτάνο».

Φαίνεται πως πόνεσε πολύ τον Ερντογάν το πλήγμα της KEMAL REIS από την φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ, μιας και διαπίστωσε για μια ακόμη φορά ποιος έχει τον «πάνω χέρι» στο πεδίο.

Μπορεί οι Τούρκοι να είναι πανίσχυροι στρατιωτικά και υπεράριθμοι, ωστόσο, τους τελευταίους μήνες έχουν καταλάβει καλά πως αυτό που παίζει το σημαντικότερο ρόλο είναι η στρατηγική, η ψυχραιμία, η αποφασιστικότητα και η εμπειρία.

Έχοντας υποστεί αλλεπάλληλες ήττες από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και με την αντιπολίτευση να ασκεί δριμύτατη κριτική, το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί να… διασκεδάσει τις εντυπώσεις στο εσωτερικό, με συνεχή ψέματα και προπαγάνδα προς τον τουρκικό λαό.

Από τον Μάρτιο μέχρι τώρα, οι Τούρκοι έχουν χάσει στις εξής «μάχες»:

1. Έβρος. Η Ελλάδα αντιμετώπισε τις ορδές προσφύγων και μεταναστών που πήγαν να εισβάλουν στην Ελλάδα κατόπιν εντολής του καθεστώτος Ερντογάν.

2. Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου στις 21 Ιουλίου 2020. Οι Τούρκοι έβγαλαν μαζικά τον τουρκικό στόλο από το ναύσταθμο του Ακσάζ αλλά βρήκαν μπροστά τους το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό που του έκοψε το δρόμο προς την ανατολική Μεσόγειο.

3. Σφοδρό χτύπημα της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ στο «καμάρι του τουρκικού στόλου» την KEMAL REIS. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο επιχείρησε να αποκόψει την ελληνική φρεγάτα από την παρακολούθηση του ερευνητικού Oruc Reis. Ο κυβερνήτης του ΛΗΜΝΟΣ κράτησε σταθερή πορεία, χτύπησε στα… πλευρά το KEMAL REIS και το έστειλε για επισκευή στο ναύσταθμο.

4. Εντοπισμός τουρκικού υποβρυχίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Άνδρου και Εύβοιας. Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε τον εισβολέα και αυτό που ακολούθησε για τον Τούρκο κυβερνήτη ήταν… εφιάλτης!

5. Συντριπτικές και καθημερινές ήττες στον αέρα από την Πολεμική Αεροπορία. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα οι Τούρκοι, οι οποίοι επιχειρούν ακόμα και άνανδρες μαζικές παραβιάσεις στο Αρχιπέλαγος. Οι Έλληνες χειριστές τους βάζουν στο στόχαστρο και τους κυνηγούν μέχρι τα τουρκικά παράλια. Σε μία περίπτωση μάλιστα, οι τρομοκρατημένοι Τούρκοι πιλότοι από το ανελέητο κυνηγητό των Ελλήνων, εξαπέλυσαν flares προς τους Έλληνες χειριστές, πρακτική προφανώς παράνομη.

Έξαλλοι και ψεύτες

Μετά από όλα αυτά, βγήκε σήμερα (20/08) ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και υποστήριξε ότι η Ελλάδα ήταν άφαντη στο πεδίο. «Επειδή η Ελλάδα τελευταίως δεν μπόρεσε να δείξει την παρουσία της στο πεδίο, προσπαθεί να δικαιολογήσει τον εαυτό της κρυμμένη πίσω από ορισμένες εξωτερικές δυνάμεις όπως είναι η Ε.Ε., αλλά το δηλώνω ανοικτά και ξεκάθαρα ότι έχουμε δίκαιο σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο των Ηνωμένων Εθνών», ανάφερε.

Είναι προφανές πως οι Τούρκοι βρίσκονται σε πανικό. Παραληρούν καθημερινά, ψεύδονται ασυστόλως, προπαγανδίζουν και κατασκευάζουν ψεύτικες ειδήσεις με στόχο να συντηρήσουν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο και να σύρουν την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπου θα ζητήσουν τον… ουρανό με τα’ άστρα!

Η στρατιωτική ηγεσία έχει δώσει δυναμικές απαντήσεις όπου απαιτήθηκε, με τους Τούρκους να έχουν αντιληφθεί από πρώτο χέρι την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας. Η πολιτική ηγεσία από την πλευρά της, επιχειρεί μέσω της διπλωματικής οδού να απομονώσει την Τουρκία, με ορισμένους ωστόσο – δήθεν συμμάχους – να σφυρίζουν αδιάφορα.

Το είχαμε τονίσει άλλωστε και κατά την πρώτη κρίση τον Μάρτιο στον Έβρο: Η Ελλάδα είναι μόνη της απέναντι στην Τουρκία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ