Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Αιχμάλωτη» Ελλάδας και Κύπρου η Ε.Ε.


Επίθεση στην Ελλάδα και την Κύπρο εξαπολύει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ενώ η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο παραμένει τεταμένη – Η  Τουρκία κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για μεροληψία

«Πόνεσε» την Τουρκία η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από την τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του Χαμί Ακσόι που σχολιάζει με οξύ τρόπο την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των αρχηγών – κρατών, ασκώντας δριμεία κριτική στην Ελλάδα και την Κύπρο.

«Η ανακοίνωση που εκδόθηκε ως αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις 19 Αυγούστου 2020, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι το Συμβούλιο είναι αιχμάλωτος της καθοδήγησης και του εκβιασμού των δύο κρατών μελών.

Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να είναι μέρος της διαδικασίας που στοχεύει στην ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να είναι αντικειμενική και ειλικρινής.

Όπως δημοσιοποιήθηκε στο παρελθόν, οι εκκλήσεις για ψυχραιμία δεν πρέπει να γίνουν στη χώρα μας, η οποία είναι υπέρ του διαλόγου και της συνεργασίας. Αλλά προς την Ελλάδα και την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» ( Κυπριακή Δημοκρατία), που είναι τα μέρη που εκμεταλλεύονται την αλληλεγγύη ένταξης τους στην ΕΕ και βλάπτουν τα συμφέροντα της ΕΕ και στην πραγματικότητα αυξάνουν την ένταση.

Για μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα, η Τουρκία που από την αρχή έχει τονίσει πως πρέπει να γίνονται διαβουλεύσεις με σχέσεις καλής γειτονίας και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, χωρίς να αποποιείται από τα δικαιώματά της, θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στα θετικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Πέμπτης (20/08) Γαλλία και Γερμανία πραγματοποίησαν παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.

Όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν μετά τη συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, οι δύο χώρες συμφωνούν στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα και ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύει την κυριαρχία των μελών της, όταν τίθεται υπό αμφισβήτηση» τόνισε ο κ. Μακρόν και πρόσθεσε: «Θέλουμε την αποκλιμάκωση των εντάσεων και τον σεβασμό της κυριαρχίας» στη γαλλική θερινή προεδρική κατοικία στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ