Επικοινωνιακό σόου από τον Ερντογάν στη Μαύρη Θάλασσα – Τι θα ανακοινώσει


Σε μια παράσταση επικοινωνιακού χαρακτήρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει από τη Μαύρη Θάλασσα στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής «το ευχάριστο νέο που θα αλλάξει την ζωή της χώρας του» όπως προανήγγειλε την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας προανήγγειλε ανακοινώσεις-έκπληξη που θα σηματοδοτούν μια νέα περίοδο για την Τουρκία. «Πιστεύω ότι αρχίζει στην Τουρκία μία νέα περίοδος. Αν το ανακοινώσω, θα χαθεί η αγωνία» δήλωσε την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία πιθανότατα ανακάλυψε ενεργειακό κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα, πιθανότατα φυσικό αέριο, δήλωσαν την Τετάρτη δύο άτομα με άμεση γνώση του θέματος σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται μετά τις αναφορές Ερντογάν ότι θα ανακοινώσει «καλά νέα» την Παρασκευή που θα δώσουν νέα ώθηση στο τουρκικό Έθνος.

Για την ώρα, πάντως, το βάθος στο οποίο φέρεται να εντοπίστηκε το κοίτασμα, αλλά και το κατά πόσο θα είναι εφικτή η εξόρυξή του παραμένει άγνωστο.

Η αινιγματική αναφορά Ερντογάν έδωσε, πάντως, ώθηση στην τουρκική λίρα η οποία κέρδισε 2% έναντι του δολαρίου.

Παρόμοια άνοδο κατέγραψε και ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ είχε ανακοινώσει έρευνες στην Μαύρη Θάλασσα από το γεωτρύπανο Fatih.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ