Οι αστυνομικοί «φύλακες άγγελοι» της Ιωάννας


Επισκέψεις γεμάτες ανθρωπιά δέχτηκε στο σπίτι της η 34χρονη Ιωάννα που βίωσε τον χειρότερο εφιάλτη της όταν δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό από την 35χρονη Εφη Κ., την οποία γνώριζε, καθώς κατάγονται από τα ίδια μέρη.

Η άτυχη κοπέλα, που έλαβε εξιτήριο πριν από μία εβδομάδα από το Θριάσιο, όπου νοσηλευόταν από τις 20 Μαΐου, και υποβλήθηκε σε εφτά χειρουργεία, υποδέχτηκε με αυθόρμητο χαμόγελο και εγκάρδιο χαιρετισμό τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αθηνών.Οι αστυνομικοί που εξιχνίασαν τη φρικτή υπόθεση και συνέλαβαν τη δράστιδα θέλησαν να της εκφράσουν την συμπαράστασή τους και να αποκαταστήσουν το αίσθημα ασφάλειας, που τόσο έχει ανάγκη.

Ιωάννα

«Ήταν η καλύτερη ανταμοιβή των προσπαθειών τους. Από τη φιλική κουβέντα τους αναδείχτηκε για άλλη μία φορά η ψυχική δύναμη της Ιωάννας και η θέληση για ζωή, με πολλά όνειρα και σχέδια, που απλά έμειναν για λίγο πίσω» επισημαίνει η Ένωση Αξιωματικών Αττικής στην ανακοίνωσή της για την επίσκεψη των ανδρών της Ασφάλειας και προσθέτει: «Με τον ίδιο αθόρυβο τρόπο, όπως τις εβδομάδες που εργάζονταν νυχθημερόν για την επίλυση της ποινικής υπόθεσης, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών βρέθηκαν και πάλι δίπλα στην Ιωάννα, που -έχοντας βγει πλέον από το νοσοκομείο- συνεχίζει να ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά. Μακριά από τις κάμερες, χωρίς φωτογράφους, πρωτίστως ως άνθρωποι και δευτερευόντως ως αστυνομικοί, την επισκέφτηκαν, προκειμένου να της δώσουν τις θερμότερες ευχές τους για ταχεία ανάρρωση και να της υπενθυμίσουν ότι παραμένουν δίπλα της».

Χολή από ορισμένους

Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι δεν έλειψαν αυτοί που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το τραγικό περιστατικό, εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση.

«Είναι οι ίδιοι που τώρα, με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα αλλού, “εξαφανίστηκαν”, έχοντας προλάβει να στάξουν χολή για τους αστυνομικούς που νυχθημερόν πάσχιζαν να συλλέξουν στοιχεία για να φτάσουμε στη σύλληψη και την προφυλάκιση της φερόμενης ως δράστιδας. Κάποιοι απ’ αυτούς, μάλιστα, δεν δίστασαν να στάξουν χολή ακόμη και εναντίον του θύματος, αποζητώντας μερικά λεπτά ετερόφωτης λάμψης» τονίζουν και καταλήγουν αναφέροντας με πίστη για την Ιωάννα: «Είναι μαχήτρια και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει. Πλέον είναι μία καλή μας φίλη».

Πηγή: Espresso


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ