«Πειρατικά» ταξί με «χρυσές» κούρσες 120 ευρώ στη Μύκονο!


Για ακόμη μία φορά έκαναν την εμφάνισή τους στη Μύκονο τα «πειρατικά» ταξί και οι τουρίστες πλήρωσαν στον οδηγό «χρυσή» την κούρσα στο νησί των ανέμων!

Οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί οχημάτων που δεν διαθέτουν νόμιμη άδεια εκμεταλλεύονται τις αυξημένες ανάγκες για μεταφορά τουριστών τις ημέρες του Αυγούστου και φέρεται ότι κάνουν διαδρομές αντί αρκετά υψηλού κομίστρου, αρκετές φορές μάλιστα για…VIP τσέπες! Είναι ενδεικτικό ότι το κόστος για μία μικρή απόσταση συνήθως ξεπερνά τα 80 ευρώ και αρκετές φορές φτάνει μέχρι και τα 120!

Για τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούν τα «πειρατικά» οχήματα που στερούνται τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, καθώς και για τις παράνομες πρακτικές που ακολουθούν οι οδηγοί τους, είχαν γίνει και στο παρελθόν καταγγελίες από αυτοκινητιστές.

Τα συγκεκριμένα οχήματα δεν φέρουν τα σχετικά διακριτικά και μοιάζουν με συμβατικά αυτοκίνητα. Για τον λόγο αυτόν, δυνάμεις της Αστυνομίας και της Τροχαίας έστησαν καρτέρι στο λιμάνι και το αεροδρόμιο του νησιού, για να τσακώσουν επ’ αυτοφώρω τους πειρατές οδηγούς.

Από τις 10 Αυγούστου έως την περασμένη Τετάρτη, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλο το νησί, βεβαιώνοντας 49 παραβάσεις για υποκλοπή έργου, δηλαδή «πειρατικές» μεταφορές τουριστών. Από αυτές, οι 22 εκτελούνταν από τον ιδιοκτήτη του οχήματος και οι 27 από οδηγούς που είχαν προσληφθεί από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι υποχρεούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ ανά υπόθεση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ