Θεοδωρικάκος: «Δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές για όσο διάστημα χρειαστεί»

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για υποχρεωτική μάσκα στα σχολεία από το νηπιαγωγείο τη νέα σχολική χρονιά, οι αντιδράσεις που ξέσπασαν ήταν θυελλώδεις, τόσο από τα πολιτικά κόμματα, όσο και από τους γονείς, καθώς το κόστος για τις οικογένειες θα είναι πραγματικά πολύ μεγάλο. Γι’ αυτό και η σημερινή ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, για δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές.

Ο κ.Θεοδωρικάκος λοιπόν ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμάσει σχέδιο να καλυφθούν μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης με μάσκες, όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί.

Δείτε ακόμα: Με υποχρεωτική μάσκα και τα παιδιά στα νηπιαγωγεία

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός έδωσε οδηγία και εντολή στο ΥΠΕΣ να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για το θέμα.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές των μασκών μετά και την χθεσινή εισήγησή τους για χρήση μάσκας απ’ όλους τους μαθητές», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Λίγο αργότερα, με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι με ειδική έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 15,2 εκατομμυρίων ευρώ προς όλους τους δήμους, «εφοδιάζουμε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς με μάσκες. Κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του πρωθυπουργού να προστατέψουμε την υγεία».

Τόνισε ακόμη ότι θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας. «Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι μπορεί να παραταθεί και για το Σεπτέμβριο το μέτρο της τηλεργασίας ή back office, για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Το μέτρο κανονικά λήγει σε 10 ημέρες.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ