Κορονοϊός – Αυστρία: Ο αριθμός αναπαραγωγής αυξήθηκε σημαντικά


Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, ο πραγματικός αριθμός αναπαραγωγής (αριθμός R) του κορονοϊού στην Αυστρία έχει αυξηθεί στο 1,31 και επίσης αύξηση κατά 9,9% παρουσιάζει ο εκτιμώμενος ημερήσιος ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Υπηρεσία για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων (AGES) στη Βιέννη.

Παρατηρώντας κανείς τα επί μέρους εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, ο πραγματικός αριθμός αναπαραγωγής βρίσκεται μεταξύ του 1,0 και του 1,5, ωστόσο, όσο μικρότερος είναι ο αριθμός των περιπτώσεων, τόσο μεγαλύτερες είναι οι διακυμάνσεις στις οποίες υπόκειται ο αριθμός R.

Για παράδειγμα, για τα ομόσπονδα κρατίδια Μπούργκελαντ και Φόραλμπεργκ, ο αριθμός R ήταν μεν υπολογίσιμος, αλλά, σύμφωνα με την AGES, υπήρξε μεγάλη αβεβαιότητα λόγω του χαμηλού αριθμού περιπτώσεων.

Ο αριθμός αναπαραγωγής – που αυτή την φορά αφορούσε την περίοδο από 7 έως 19 Αυγούστου.– είναι μια εκτίμηση του μέσου αριθμού των περιπτώσεων που προέρχονται από μολυσμένο άτομο, και εάν ο αριθμός είναι πάνω από 1,0 ο αριθμός των λοιμώξεων αυξάνεται συνεχώς — εάν είναι κάτω από 1,0 ο αριθμός των λοιμώξεων μειώνεται.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται από την AGES, οι ερμηνείες πρέπει πάντα να γίνονται σε συνδυασμό με την επιδημιολογική καμπύλη, καθώς ο πραγματικός αριθμός αναπαραγωγής δεν αποτελεί απάντηση σχετικά με το επίπεδο του ημερήσιου αριθμού των νέων περιπτώσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού στην Αυστρία ανερχόταν σήμερα στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας) σε 2.772, έχοντας αυξηθεί κατά 163 το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Σε νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 112 άνθρωποι και από αυτούς οι 22 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, συνολικά έχουν καταγραφεί 24.844 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τους 725 έχουν φτάσει οι θάνατοι από κορονοϊό, ενώ έχουν διενεργηθεί έως σήμερα 1.075.409 διαγνωστικά τεστ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ