Κίνα: 22 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες, όλα «εισαγόμενα»


Κορονοϊός: Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 22 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, ήτοι ισάριθμων με την προηγουμένη, και επίσης όπως την προηγουμένη όλων τους «εισαγόμενων», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Δεν διαπιστώθηκε χθες κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακόμη 59 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν το προηγούμενο 24ωρο και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 454 ασθενείς, οι 19 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου ο κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 — ο αριθμός αυτός παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο — επί συνόλου 84.939 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ