Σταϊκούρας: Έτοιμο το νέο πτωχευτικό – Τίθεται σε διαβούλευση

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα τεθεί σε διαβούλευση το νέο πτωχευτικό δίκαιο, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» έχουν ενταχθεί ήδη 40.000 δανειολήπτες κατά το πρώτο μήνα εφαρμογής του προγράμματος.

Επίσης ο κ. Σταϊκούρας έκανε γνωστό στο πως εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε) κονδύλι 2,7 εκατ. για την Ελλάδα που αφορά στο πρόγραμμα SURE για στη στήριξη της απασχόλησης και τα συγκεκριμένα κεφαλαία θα εκταμιευτούν το Σεπτέμβριο.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών ανάφερε πως η χώρα θα βγαίνει συστηματικά στις αγορές.

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων δήλωσε πως το επόμενο δεκαπενθήμερο θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια η καταβολή τους θα γίνει άμεσα.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα τρέξει η Τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο ίδιο κανάλι, επισημαίνοντας παράλληλα πως θα αφορά μικρομεσαίες και ατομικές επιχειρήσεις από τους κλάδους που πλήττονται από τον τουρισμό, ενώ θα μοιραστούν περί το 1 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί άλλη παράταση στις φορολογικές δηλώσεις και είπε πως οι οφειλές που έχουν ανασταλεί ή παραταθεί λόγω κορoνοϊού θα μπορούν να ρυθμιστούν σε 12 ή σε 24 δόσεις.

Αναφορικά με τα νέα μέτρα στήριξης ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται και έχει σχεδόν ολοκληρώσει ένα συνολικό σχέδιο στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ