Κορονοϊός – Γερμανία: Πάνω από 2.000 κρούσματα σε 24 ώρες


Σε 2.034 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν από κορονοϊό στη Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ

Πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό εδώ και μήνες, που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη χώρα σε 232.082.

Παράλληλα, άλλοι 7 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας στη Γερμανία να φθάνει έτσι τους 9.267 νεκρούς.

ΠΟΥ: Ελπίζουμε η πανδημία να τελειώσει σε λιγότερο από δύο χρόνια!

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ελπίζει ότι η κρίση του νέου κορονοϊού μπορεί να τελειώσει σε λιγότερα από δύο χρόνια, όπως δήλωσε την Παρασκευή (21/08) ο επικεφαλής του, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Η πανδημία της ισπανικής γρίπης που έπληξε όλον τον πλανήτη το 1918 χρειάστηκε επίσης δύο χρόνια για να περάσει, υπενθύμισε.

«Με τη σημερινή κατάστασή μας, με περισσότερη τεχνολογία, φυσικά με περισσότερες διασυνδέσεις, ο ιός έχει περισσότερες πιθανότητες να διαδοθεί, μπορεί να κινηθεί γρήγορα», είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ. «Ταυτόχρονα, έχουμε την τεχνολογία και τη γνώση για να τον σταματήσουμε», πρόσθεσε.

Περισσότεροι από 22,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 σε όλον τον κόσμο και από αυτούς οι 793.382 πέθαναν, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ