Νέα αντιπλημμυρικά έργα στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο-Ροδοδάφνη

Συμπληρωματικά αντιπλημμυρικά έργα στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο – Ροδοδάφνη, ύψους άνω των 20.000.000 ευρώ, προγραμματίζει να κατασκευάσει η ΕΡΓΟΣΕ, προκειμένου να αρθούν ανακολουθίες και ασυμβατότητες μεταξύ των κατασκευασμένων έργων του νέου αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών (Ολυμπία Οδός) και της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία αναπτύσσεται παράλληλα και σε κοντινή απόσταση από την εθνική οδό.

Στόχος είναι να περιοριστούν οι κίνδυνοι καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων για το έργο αλλά και για την περιοχή, όπως αυτά που συνέβησαν τη χρονική περίοδο μεταξύ της 28ης και της 30ής Σεπτεμβρίου 2018 με τον κυκλώνα «Ζορμπά» στη περιοχή μεταξύ Κιάτου και Δερβενίου. Στη θεομηνία αυτή δημιουργήθηκαν προβλήματα όχι μόνο στα οδικά και σιδηροδρομικά έργα της περιοχής αλλά και σε γειτνιάζουσες με αυτά ιδιοκτησίες.

Σημειώνεται ότι οι μελέτες του αυτοκινητόδρομου έχουν εκπονηθεί χρονικά μεταγενέστερα των μελετών της νέας ΣΓΥΤ, γεγονός που οδήγησε σε ορισμένες περιπτώσεις ανά τόπους σε πλήρη επανασχεδιασμό των αντιπλημμυρικών έργων της σιδηροδρομικής γραμμής. Πρόσφατα εγκρίθηκαν οι σχετικές μελέτες από την ΕΡΓΟΣΕ και ετοιμάζεται η συμβασιοποίησή τους, ύψους 20.000.000 ευρώ περίπου, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές εργασίες.

Ενδεικτικές τοποθεσίες στις οποίες προβλέπονται παρεμβάσεις είναι Κιάτο, Διμηνιό, Καρυώτικα, Ξυλόκαστρο, Καμάρι, Λυκοποριά, Λυγιά, Δερβένι, Αιγείρα και Ακράτα.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ