Δηλητηρίαση Ναβάλνι: «Είναι σε τεχνητό κώμα» – Τι λέει η προσωπική γιατρός του


Σε «τεχνητό» βρίσκεται ο Αλεξέι Ναβάλνι, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι «έντονοι σπασμοί του», ανέφερε η προσωπική γιατρός του 44χρονου Ρώσου, Αναστασία Βασίλιεβα, το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με όσα πιστεύει ένα «δηλητήριο ή κάποιος τοξικός παράγοντας» πρέπει να προκάλεσε την ακραία κατάσταση του Ναβάλνι, που από το πρωί του Σαββάτου βρίσκεται σε νοσοκομείο του Βερολίνου.

Ακόμη, ανέφερε πως πήγε στο νοσοκομείο στη Σιβηρία, που είχε εισαχθεί ο Ναβάλνι, αλλά της απαγορεύτηκε να τον δει.

Στο Βερολίνο

Το ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο για την αεροδιακομιδή ασθενών που μεταφέρει τον αντίπαλο Πούτιν Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα αφότου, σύμφωνα με το περιβάλλον του, υπέστη «δηλητηρίαση», προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, όπου θα εισαχθεί σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου που παρέχει πληροφορίες πτήσης αεροσκαφών Flightradar24.

Το ιδιωτικό αεροπλάνο, το οποίο απογειώθηκε από την πόλη Ομσκ στην Σιβηρία, προσγειώθηκε γύρω στις 08:47 τοπική ώρα (09:47 ώρα Ελλάδος) στο αεροδρόμιο Τέγκελ, στο βορειοδυτικό τμήμα του Βερολίνου.

Ο Ναβάλνι είχε διακομιστεί στο αεροδρόμιο του Ομσκ με ασθενοφόρο και το αεροπλάνο που θα τον μετέφερε απογειώθηκε δύο ώρες αργότερα, διευκρίνισε δημοσιογράφος του Reuters που βρισκόταν εκεί. Η Κίρα Γιάρμις, η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, δήλωσε παράλληλα ότι η σύζυγός του Γιούλια βρισκόταν μαζί του.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος διεξάγει εδώ και καιρό εκστρατεία κατά της διαφθοράς στη Ρωσία, κατέρρευσε την Πέμπτη ενώ επέβαινε σε αεροπλάνο που θα τον μετέφερε από την Σιβηρία στη Μόσχα, αφού ήπιε ένα φλιτζάνι τσάι, το οποίο οι σύμμαχοί του πιστεύουν ότι περιείχε δηλητήριο.

Οι σύμμαχοί του εξέφρασαν εξάλλου στη συνέχεια το φόβο ότι οι αρχές μπορεί να αποπειρώνταν να καλύψουν τα στοιχεία για τον λόγο που αρρώστησε.

Το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο του Ομσκ στο οποίο νοσηλευόταν είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι καθώς η κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι είχε βελτιωθεί ελάχιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας έκρινε πως ήταν ακόμη πολύ ασταθής για να μπορεί να μεταφερθεί αεροπορικώς σε άλλη χώρα.

Αργότερα ωστόσο δήλωσε ότι δεν αντιτίθεται σε αυτό, αφού οι Γερμανοί γιατροί που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν έκριναν ότι ήταν σε θέση να μεταφερθεί αεροπορικώς στη Γερμανία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ