Σύψας για κορονοϊό: Έχουμε περάσει πλέον τη μονάδα στο R0 – Απειλητικός ο χειμώνας


Κορονοϊός: Για την ανοδική πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού τα τελευταία εικοσιτετράωρα μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας έκανε λόγο για έναν «απειλητικό χειμώνα», καθώς τα σχολεία ανοίγουν και υπάρχει συγκέντρωση πληθυσμού στα αστικά κέντρα και ακόμα μεγαλύτερη χρήση των ΜΜΜ. Αφού επανέλαβε την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού (πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, αποφυγή συγχρωτισμού), πρόσθεσε «με τις εξελίξεις του Αυγούστου όλοι κατάλαβαν ότι το πρόβλημα είναι εδώ. Δεν χρειάζεται να δούμε εικόνες Ιταλίας για να πειστούμε για το πρόβλημα. Πιστεύω το επόμενο διάστημα να έχουμε μεγαλύτερο επίπεδο συμμόρφωσης».

«Δεν χρειάζεται να δούμε εικόνες Ιταλίας για να πειστούμε»

Επιμένοντας στην ανάγκη τήρησης των μέτρων ο κ. Σύψας είπε, μιλώντας στον «ΘΕΜΑ 104,6», ότι «με τις εξελίξεις του Αυγούστου όλοι κατάλαβαν ότι το πρόβλημα είναι εδώ. Δεν χρειάζεται να δούμε εικόνες Ιταλίας για να πειστούμε για το πρόβλημα. Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα να έχουμε μεγαλύτερο επίπεδο συμμόρφωσης».

Τα μέλη της επιτροπής εκτιμούν ότι «τα μέτρα που ελήφθησαν στις αρχές Αυγούστου θα αρχίσουν να δείχνουν την επήρεια τους στο τέλος του μήνος και στο καλό σενάριο θα έχουμε σταθεροποίηση» είπε ο κ. Σύψας και πρόσθεσε ότι «είναι βέβαιο ότι υπάρχουν κρούσματα που δεν ανιχνεύονται αλλά δεν πιστεύω ότι είναι πολύ πολλαπλάσια των όσων ανακοινώνονται».

Πανδημία παραπληροφόρησης

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στο το infodemics «την πανδημία της παραπληροφόρησης που ακολουθεί μια πανδημία και παίζει ρόλο στη διασπορά της καθώς πείθει τους ανθρώπους ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε κανένα μέτρο» και συμπλήρωσε πως «η μεγάλη πλειοψηφία πιστεύω ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και δεν πιστεύω ότι θα διολισθήσουμε σε τέτοιου είδους μεγάλες εικόνες παραπληροφόρησης» κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ