Ανατολική Μάνη: Σε πύρινο κλοιό η περιοχή, ολονύκτια αναμένεται η μάχη με τις φλόγες – Ευχάριστα τα νέα από Ευρώτα και Ελασσόνα (video)


Ανεξέλεγκτη μαίνεται έως και αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λαγκαδά του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, με διάσπαρτες δεκάδες εστίες να καίνε μία αχανή έκταση, σε ολόκληρο, σχεδόν, τον ορεινό όγκο ανάμεσα σε Γύθειο και Αρεόπολη.

Το γεγονός, εξάλλου, ότι από την πρώτη στιγμή ξέσπασαν πολλές και διάσπαρτες εστίες, με αποτέλεσμα η φωτιά να «ανοίξει» σε δύο πύρινα μέτωπα με τη βοήθεια και των ανέμων εντάσεως 5 μποφόρ, προκαλεί φόβους ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών.

Η φωτιά έχει περάσει κοντά από διάσπαρτες οικίες και έχει γίνει κινητοποίηση από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία που πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και ελέγχουν αν τυχόν υπάρχουν άτομα σε αυτά. Παράλληλα με τις προσπάθειες κατάσβεσης, έχει ξεκινήσει έρευνα από το τοπικό Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής και ήδη με εντολή του Αρχηγού του Π.Σ. έχει μεταβεί και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά. Στο σημείο, εξάλλου, έχει μεταβεί για τον συντονισμό της όλης προσπάθειας και ο ίδιος ο Αρχηγός του Π.Σ., Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Μαζί και με τις συνεχείς ενισχύσεις, στην περιοχή επιχειρούν, πλέον, συνολικά 103 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ, οι οποίοι και αναμένεται να δώσουν ολονύχτια μάχη για να περιορίσουν όσο το δυνατό την καταστροφή, ώστε με το πρώτο φως της Κυριακής να ξαναμπούν στον αγώνα και όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα.

  • Δείτε σχετικά ρεπορτάζ:

Αισιόδοξη η εικόνα σε Γεράκι και Ελασσόνα

Την ίδια ώρα, σε ύφεση βρίσκεται, πλέον, η νέα φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, δίχως, ωστόσο, να κινδυνεύσουν κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, ενώ οριοθετήθηκε και η φωτιά που είχε ξεσπάσει το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στον Άγιο Ταξιάρχη, στην Τσαριτσάνη του δήμου Ελασσόνας Λαρίσης, η οποία επεκτάθηκε και εξαπλώθηκε σε δασική έκταση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ