Τι είναι η θεραπεία με ζεστά έλαια; Μάθετε τα πάντα!


Ξηρά, άγρια, ατίθασα, θαμπά, με εκκρίσεις λιπαρότητας, ίσια, σγουρά ή σπαστά; Όπως και εάν είναι τα μαλλιά μας, η θερμότητα σε συνδυασμό με τα θρεπτικά οφέλη των ελαίων, κάνουν θαύματα! Το μυστικό κρύβεται από τη μία στις ιδιότητές τους και από την άλλη, στον τρόπο εφαρμογής. Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

Οι περιβαλλοντικές επιθέσεις, το εντατικό styling και οι ορμονικές αλλαγές σε συνδυασμό με το καθημερινό άγχος δημιουργούν το εκρηκτικό κοκτέιλ που βάζει τα μαλλιά μας σε κίνδυνο, αλλοιώνοντας τη φυσική τους ισορροπία.

Τα ζεστά έλαια έρχονται για να προσφέρουν την ιδανική θεραπεία σε κάθε τύπο μαλλιών. Χάρη στα θρεπτικά τους συστατικά δυναμώνουν και τρέφουν τα μαλλιά χαρίζοντας τους υγεία και λάμψη και όλα αυτά; Μέσα σε ελάχιστο χρόνο! Αναλυτικότερα;

Τα ξηρά και εύθραυστα μαλλιά ενυδατώνονται και αναζωογονούνται.

Τα βαμμένα κερδίζουν ελαστικότητα και ζωντάνια στο χρώμα, ενώ τα ζεστά έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό και με τα προϊόντα styling.

Τα μαλλιά που φριζάρουν «κλειδώνουν» την ενυδάτωση, κρατώντας την υγρασία μακριά.

Λειτουργούν ως προστατευτική ασπίδα στην ηλιακή ακτινοβολία σε κάθε τύπο μαλλιών.

Προσδίδουν λάμψη και δύναμη από τις ρίζες ως τις άκρες, μειώνοντας τις επισκέψεις στο κομμωτήριο.

Ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, στοιχείο που δυναμώνει τους θύλακες των τριχών και κατ’ επέκταση την τριχοφυΐα.
Θαυματουργές ιδιότητες, ανάλογα με το είδος τους
Ελαιόλαδο
Ο «υγρός χρυσός» είναι ένα από τα πιο γνωστά έλαια για τη θεραπεία των μαλλιών. Το ελαιόλαδο, πλούσιο σε βιταμίνη Ε και Α προσφέρει τα ισχυρά αντιοξειδωτικά του συστατικά σε κάθε τύπο μαλλιών.

Με μια μικρή ποσότητα προσδίδει έντονη ενυδάτωση, ενώ απομακρύνει την πιτυρίδα και παρόμοια φαινόμενα από το τριχωτό της κεφαλής, κάνοντας τα μαλλιά εξαιρετικά απαλά και γεμάτα λάμψη.

Λάδι καρύδας
Το έλαιο καρύδας θρέφει τα μαλλιά σε βάθος. Ενυδατώνει, διασφαλίζοντας παράλληλα τα επίπεδα ενυδάτωσης, ενώ τα προστατεύει και από τη δημιουργία ψαλίδας προσφέροντας λάμψη σε κάθε τύπο μαλλιών.

Καστορέλαιο
Τα λιπαρά και λεπτά μαλλιά βρίσκουν ιδανική ισορροπία με το καστορέλαιο, καθώς έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τις λιπαρές εκκρίσεις. Χάρη στα ωμέγα-9 λιπαρά οξέα που περιέχει, αποκαθιστά τις βλάβες, καταπολεμά την πιτυρίδα και διάφορες άλλες παθήσεις στο τριχωτό της κεφαλής.

Αμυγδαλέλαιο
Εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη Ε, απαραίτητο στοιχείο για τη θρέψη των μαλλιών, δημιουργεί ένα πέπλο προστασίας στις εξωτερικές επιθέσεις. Καθώς είναι πολύ ελαφρύ, εισχωρεί με ευκολία στη δομή των τριχών, ενώ θεωρείται ιδανικό για τα μαλλιά που «σπάνε» εύκολα, προσδίδοντας ενυδάτωση.

Έλαιο αργκάν
Ιδανικό για τα πολύ λεπτά μαλλιά, προσφέρει πλουσιοπάροχα τα θρεπτικά του συστατικά. Χάρη στα ωμέγα-3, ωμέγα-9 λιπαρά οξέα και στη βιταμίνη Ε που περιέχει, το έλαιο argan κάνει τα μαλλιά απαλά και μεταξένια.

Έλαιο αβοκάντο
Ενισχυμένο με αμινοξέα, λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α, D, Ε και Β6 προσφέρει πλούσια ενυδάτωση, τόνωση στη φάση ανάπτυξης των τριχών και δράση κατά του φριζαρίσματος. Ιδανικό για υγιή και λαμπερά μαλλιά, ανεξάρτητα από τον τύπο τους.

Πώς θα πετύχουμε την ιδανική θεραπεία με ζεστά έλαια;
Αφού λούσουμε τα μαλλιά μας, περνάμε το ζεστό έλαιο από τις ρίζες ως τις άκρες, φροντίζοντας να κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Τοποθετούμε ένα σκουφάκι μπάνιου και τυλίγουμε τα μαλλιά μας με μια ζεστή πετσέτα για περίπου 30 λεπτά. Εάν θέλουμε μπορούμε να πέσουμε και για ύπνο, αφήνοντας τα θρεπτικά συστατικά του ελαίου να δράσουν όλη τη νύχτα.

Ξεπλένουμε τα μαλλιά μας με χλιαρό προς ζεστό νερό και στη συνέχεια τα λούζουμε όπως συνήθως. Εάν θέλουμε περνάμε στις άκρες τους λίγη μαλακτική κρέμα και ξεπλένουμε.

Χτενίζουμε τα μαλλιά μας από τις άκρες προς τις ρίζες και τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά.
Συμβουλές
Πρέπει να βεβαιωθούμε πως δεν υπερθερμαίνουμε το έλαιο. Η υπερθέρμανση αλλοιώνει τα θρεπτικά του συστατικά, προκαλεί εγκαύματα στο τριχωτό της κεφαλής και δημιουργεί σοκ στο στέλεχος των τριχών. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστή και απόλυτα αποδεκτή στο δέρμα.

Μπορούμε να εφαρμόσουμε το ζεστό έλαιο και σε μαλλιά που δεν έχουν λουστεί, αφήνοντας το να δράσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε να εισχωρήσει σε βάθος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι σημαντικό να το αφήσουμε να δράσει το λιγότερο για 15-20 λεπτά.

Από την Άντζελα Μολφέτα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ