Ναβάλνι: Βρίσκεται σε «τεχνητό» κώμα – Ραγδαίες εξελίξεις με την κατάσταση της υγείας του


Σε κωματώδη κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βερολίνου ο Αλεξέι Ναβάλνι που διακομίστηκε με ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο από τη Σιβηρία στη Γερμανία το πρωί του Σαββάτου.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Αλεξέι Ναβάλνι προσγειώθηκε λίγο μετά τις 09:00 στο αεροδρόμιο Tegel της γερμανικής πρωτεύουσας και ο ισχυρότερος αντίπαλος του Βλαντίμιρ Πούτιν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε γερμανικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Η γιατρός του 44χρονου Ρώσου, Αναστασία Βασίλιεβα, το πρωί του Σαββάτου δήλωσε πως βρίσκεται σε «τεχνητό» κώμα.

O Ναβάλνι, σύμφωνα με το περιβάλλον του, υπέστη «δηλητηρίαση» και κατά τη διακομιδή του από το Ομσκ της Σιβηρίας βρισκόταν σε κώμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος ακτιβιστής, κατέρρευσε την Πέμπτη ενώ επέβαινε σε αεροσκάφος που θα τον μετέφερε από στη Μόσχα, αφού ήπιε ένα φλιτζάνι τσάι, το οποίο οι σύμμαχοί του πιστεύουν ότι περιείχε δηλητήριο.

Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο αντίπαλος του προέδρου Πούτιν ενδέχεται να έχει υποστεί τόσο σοβαρές βλάβες ώστε να έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τον Spiegel, η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί στο Βερολίνο εξετάζει όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, για να ανακαλύψει τις ακριβείς αιτίες της δηλητηρίασής του.

Όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές στο γερμανικό περιοδικό, εάν ο Αλεξέι Ναβάλνι κατανάλωσε δηλητήριο, όσο περνούν οι ώρες τόσο πιο δύσκολο γίνεται να εντοπιστεί η ακριβής ουσία για να τον θεραπεύσουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ