Ισραήλ: Συλλήψεις δύο 17χρονων για τον ομαδικό βιασμό 16χρονης σε ξενοδοχείο


Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στο Ισραήλ η υπόθεση του φερόμενου ομαδικού βιασμού μιας 16χρονης σε παραλιακό ξενοδοχείο της πόλης Ελιάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι ισραηλινές αρχές το Σάββατο προχώρησαν στη σύλληψη και δύο 17χρονων για την υπόθεση. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη στην πόλη Ελιάτ, στις 12 Αυγούστου και το θύμα κατέφυγε στις αρχές δύο μέρες αργότερα.

Ισραηλινά ΜΜΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, αναφέρουν ότι ένας από τους υπόπτους ισχυρίστηκε ότι περίπου 30 άνδρες έκαναν σεξ με την ανήλικη κοπέλα, ωστόσο επέμεινε ότι δεν υπήρξε βιασμός.

Αν και ο αρχικός ύποπτος αριθμός των υπόπτων ήταν 30, αυτός ο αριθμός σταδιακά μειώθηκε, παρόλο που υπάρχουν ενδείξεις στην αστυνομία ότι η σεξουαλική επίθεση διαπράχθηκε από αρκετούς δράστες.

Οι αρχές μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για την υπόθεση. Τοπικά ΜΜΕ όμως μεταδίδουν ότι η «επίθεση» έλαβε χώρα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, με κάποιους άνδρες να συμμετέχουν σε αυτόν και άλλους να καταγράφουν τις κτηνώδεις πράξεις με τα κινητά τους.

Η Όφρα Σιμπόνι, δικηγόρος ενός εκ των υπόπτων, είπε ότι ο εντολέας της παραδέχεται ότι ήταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου την επίμαχη βραδιά. «Ο νεαρός συνεργάζεται με τους ερευνητές, αρνείται όσα του αποδίδονται και παρουσίασε την δική του εκδοχή των γεγονότων» είπε η Σιμπόνι στην Haaretz.

Το θύμα αναμένεται να αντιμετωπίσει τους υπόπτους την Κυριακή στο δικαστήριο. Εκπρόσωπος των ισραηλινών δικαστηρίων είπε στην «Guardian» ότι οι ακροάσεις για την υπόθεση θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν θα ανακοινώνονται στο κοινό. Ομάδες υπεράσπισης των δικαιωμάτων της γυναίκας στο Ισραήλ προγραμματίζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Νετανιάχου: «Ισοδυναμεί με έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Μάλιστα το θέμα προκάλεσε και την παρέμβαση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος έκανε λόγο για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών τη χώρας, Ιτζίκ Σμούλι, είπε ότι οι Ισραηλινοί πολίτες έχουν καθήκον να καταπολεμήσουν τις νοοτροπίες που επιτρέπουν «τόσο σοκαριστικές υποθέσεις» να συμβαίνουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ