Φωτιά Μάνη: Ολονύχτια «μάχη» με τις διάσπαρτες εστίες


Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου (23/08) στην Ανατολική Μάνη, καθώς ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στα Λαγκάδια. 

Σε εξέλιξη, με διάσπαρτες εστίες, παραμένει η πυρκαγιά για δεύτερο βράδυ η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στα Λαγκάδια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, η οποία πάντως δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, αρκετές διάσπαρτες εστίες μέσα στα καμμένα.

Στο σημείο, αυτήν την ώρα, επιχειρούν 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 69 οχήματα, έξι αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή υπάρχει από τον Ελληνικό Στρατό και από υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Fwtia.jpg

Νωρίτερα εμφανίζονταν αναζωπυρώσεις στα σημεία έκαιγε η φωτιά και τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν να τις περιορίσουν.

Παράλληλα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων της περιοχής στην Ανατολική Μάνη.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό και η διάθεση -η οποία είναι δωρεάν- των σχετικών χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων, αναμένεται άμεσα, προς υποβοήθηση του έργου όλων των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία αποτελεί και το αρμόδιο εθνικό σημείο επαφής με την Υπηρεσία Copernicus, διαθέτει όλα τα χαρτογραφικά στοιχεία προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την καλύτερη εκτέλεση του έργου τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ