Κορονοϊός: : Νέο αρνητικό ρεκόρ – Ανησυχία για τους δύο ανήλικους στη ΜΕΘ


Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» συνεχίζουν να παραμένουν Αττική και Θεσσαλονίκη – Ο συνολικός αριθμός δεν λέει να πέσει κάτω από τα 200 – Νέο αρνητικό ρεκόρ σήμερα με τα 284 νέα κρούσματα – Tι λέει ο ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος  

Μεγάλη είναι η ανησυχία των ειδικών για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού αλλά και για το γεγονός ότι ο COVID 19«χτυπά» ολοένα και μικρότερες ηλικίες.

Ερωτηθείς για τις νοσηλείες νέων ηλικιακά ατόμων σε εντατικές, ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σημείωσε μιλώντας στο OPEN TV ότι «κατά πάσα πιθανότητα αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι οι μεγάλες ηλικίες και οι ευπαθείς ομάδες προστατεύουν τον εαυτό τους, ενώ οι νέοι δεν το κάνουν και προστατεύονται λιγότερα. Δεν έχει αλλάξει τρόπο συμπεριφοράς ο ιός. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ο τρόπος συμπεριφοράς της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε ο καθηγητής μικροβιολογίας.

Επιπλέον στάθηκε και στον διψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται τον τελευταίο μήνα, ενώ έκανε αναφορά στους διασωληνωμένους, σε όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, καθώς και στους ασυμπτωματικούς στον κορονοϊό και εξέφρασε την ελπίδα η Ελλάδα να μην γίνει Ιταλία.

Ποσπάθεια για διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου υποστήριξε ότι «δεν έχουμε τέτοια δεδομένα. Ακόμα δεν έχει αλλάξει κάτι. Η απόφαση του υπουργείου είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Σεπτέμβρη. Βέβαια μέχρι και την τελευταία στιγμή εάν υπάρξει αλλαγή στα επιδημιολογικά δεδομένα μπορεί να αλλάξει η απόφαση του υπουργείου. Όλα αυτά είναι υπό αίρεση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ