Σαντορίνη – Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα – Δωρεάν μάσκες στους τουρίστες και αυστηροί έλεγχοι

 Η δημοτική αρχή αποφάσισε να λάβει πρωτοβουλία και να απλώσει από μόνη της ομπρέλα προστασίας στο νησί

Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη Σαντορίνη, αφού διαπιστώθηκε ότι τουρίστες που είχαν αρχικό προορισμό νησιά όπως η Μύκονος και η Πάρος, άρχισαν να μετακινούνται προς το νησί προκειμένου να αποφύγουν τις μάσκες αλλά και το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια κ.λ.π), μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Έκτακτα μέτρα στο νησί

Έτσι, στο πλαίσιο προστασίας του νησιού και πριν χρειαστεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να ανακοινώσει μέτρα, η δημοτική αρχή αποφάσισε να λάβει πρωτοβουλία και να απλώσει από μόνη της ομπρέλα προστασίας στο νησί, πριν υπάρξουν πολλαπλά κρούσματα. Άλλωστε, μέχρι στιγμής, η Σαντορίνη θεωρείται από τα νησιά με εξαιρετικά χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος ξεκινά να μοιράζει δωρεάν μάσκες στους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί, προκειμένου εκτός των άλλων να απολαύσουν και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι ήδη έχουν αγορασθεί 30.000 χειρουργικές μάσκες οι οποίες θα διανέμονται στο λιμάνι όπου φθάνουν οι τουρίστες αλλά και στην Οία όπου συνήθως καταγράφεται συνωστισμός για το ηλιοβασίλεμα.

Ταυτόχρονα, ξεκινούν και αυστηροί έλεγχοι από την Αστυνομία ειδικά στην Οία όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι επισκέπτες για να αντικρίσουν το μοναδικό φαινόμενο με τη Δύση του ηλίου. Στα σημεία όπου θα διαπιστώνεται μεγάλη συγκέντρωση τουριστών, η Αστυνομία θα προωθεί τους ξένους επισκέπτες σε διαφορετικά́ σημεία, λιγότερο γνωστά́, με την ίδια όμως θέα ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ