Νίκος Παναγιωτόπουλος: Τι είπε στον υπουργός Άμυνας της Βρετανίας για τις τουρκικές προκλήσεις


Πρωτοβουλίες του Λονδίνου για αποκλιμακωση της έντασης. 

Με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπεν Ουάλας επικοινώνησε τηλεφωνικώς σήμερα (24.08) ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την συνεχιζόμενη παραβατική και επιθετική πλέον συμπεριφορά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε εξέλιξη βρετανική πρωτοβουλία για την αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία, καθώς ο Βρετανός υπουργός γνωστοποίησε στον κ. Παναγιωτόπουλο, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που έγινε με πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού, ότι θα μιλήσει με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προκειμένου να του μεταφέρει την ανησυχία του που είναι και ανησυχία της ΕΕ.

Ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε τον Βρετανό ομόλογό του για τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι από πλευράς μας έχουμε ετοιμότητα για διάλογο με την Τουρκία στο πλαίσιο των κανόνων Διεθνούς Δικαίου, μόνον εφ’ όσον αποσυρθούν τα τουρκικά πολεμικά πλοία και το ερευνητικό σκάφος από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η παράταση της παρουσίας των τουρκικών πλοίων καθιστά αδύνατη την αποκλιμάκωση, ελλοχεύει κινδύνους ατυχήματος και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Ουάλλας από την πλευρά του, ανέφερε ότι κατανοεί τις ανησυχίες της χώρας μας, τις οποίες συμμερίζεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε ότι θα καταβάλει, και από πλευράς του, προσπάθειες προκειμένου υπάρξει αποκλιμάκωση και συνθήκες διαλόγου.

Ο Βρετανός Υπουργός αποδέχθηκε πρόσκληση που τού απηύθυνε ο Έλληνας ομόλογός του να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας στο προσεχές διάστημα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ