Νέα δυναμική απάντηση στην Τουρκία: Ξεκινά τριήμερη αεροναυτική άσκηση Κύπρου – Ελλάδας – Γαλλίας


Πιάστηκαν στον ύπνο οι Τούρκοι – Δεν κατλάφεραν να εντοπίσουν τα ελληνικά μαχητικά που διέσχισαν ανενόχλητα την ανατολική Μεσόγειο.

Αεροναυτική άσκηση με την συμμετοχή μαχητικών σκαφών της Ελλάδας και της Γαλλίας, καθώς και της Εθνικής Φρουράς Κύπρου πρόκειται να διεξαχθεί δυτικά της Κύπρου από τις 26 Αυγούστου 2020 έως και τις 28 Αυγούστου 2020.

Τρία γαλλικά μαχητικά Rafael και ισάριθμα ελληνικά F-16 κατέφθασαν στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο. Μάλιστα, τα ελληνικά μαχητικά κατάφεραν να διασχίσουν την ανατολική Μεσόγειο χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τους Τούρκους οι οποίοι είχαν απογειώσει το ιπτάμενο ραντάρ τους προκειμένου να εντοπίσει τα ελληνικά «φτερά» και να τα εμποδίσει να φτάσουν στην Κύπρο. Οι Έλληνες πιλότοι γνώριζαν τις προθέσεις των Τούρκων και κατάφεραν όχι απλά να τους ξεφύγουν αλλά να γίνουν αντιληπτοί μόνο όταν τελικά είχαν προσγειωθεί στην Πάφο.

Στην άσκηση, η οποία θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη, με προασκήσεις και δοκιμές, για να καταλήξει στην τελική της φάση της Παρασκευή, θα συμμετάσχει και η φρεγάτα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού Lafayette.

Παρούσα θα είναι και η Εθνική Φρουρά της Κύπρου, με ναυτικά και αεροπορικά μέσα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ