Κορονοϊός – Ζαχαράκη για μάσκες στα σχολεία: Οι απείθαρχοι θα τιμωρούνται


Κορονοϊος: Για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στα σχολεία  μίλησε στο MEGA η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η φυπουργός Παιδείας ανέφερε μεταξύ άλλων πως το υπουργείο Παιδείας γνωρίζει ότι υπάρχει «διαφορετικό δυναμικό» στα τμήματα στην Ελλάδα «ανάλογα με το που βρίσκεται το κάθε σχολείο», σε συνέχεια και των αντιδράσεων για τη χθεσινή αναφορά της κ. Κεραμέως για μέσο όρο 17 μαθητών ανά τάξη.

Η ίδια τόνισε πως η πολιτεία θα ανταποκριθεί στις ανησυχίες των γονέων «με μέτρα που θα έχουν στόχο την προστασία της ασφάλειας παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών και έπειτα την επαναφορά την επανασύνδεση με την σχολική πραγματικότητα».

Ερωτηθείσα, για το πώς θα αντιμετωπίζονται γονείς, εκπαιδευτικοί ή παιδιά που αρνούνται να συμμορφωθούν με τη χρήση της μάσκας, η κ. Ζαχαράκη είπε «πρέπει να είναι συνεχές το μήνυμα για τη σημασία του να φοράμε μάσκα, θα είναι απαραίτητο αξεσουάρ. Κυρίαρχο ρόλο θα έχουν οι γιατροί, ήδη έχει προσφερθεί ο πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς μας και βέβαια με καμπάνια και με γραπτό υλικό και σποτ, για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα της σημασίας της μάσκας», υπογράμμισε ενώ πως οι κανόνες είναι «κοινοί για όλους» και «θα διευκρινιστούν τις επόμενες μέρες οι κυρώσεις» για όσους τους παραβιάζουν.

«Μιλάμε για έναν οδικό χάρτη και η ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα»υπογράμμισε η υφυπουργός, ενώ παράλληλα εξέφρασε την εμπιστοσύνη των αρχών προς τους εκπαιδευτικούς και εμφανίστηκε αισιόδοξη για την τήρηση των προστατευτικών μέτρων από πλευρά τους.

Υπενθυμίζεται πως η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς προβλέπεται για τις 7 Σεπτεμβρίου, βάσει του αρχικού σχεδιασμού, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν πρώτη Σεπτεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κοιτα ,κοπελια,να εγκρινεις κανα σχολειο,ακρη Καλαμαριας,και μετα να πας να απειλησεις τις παπιες.Το οτι δε συμμορφωνεστε με τις οδηγιες ΠΟΥ κουβεντα.Σηκωθηκαν τα ραδικια να κτυπησουν τα πλατανια.Τι κυρωσεις;Θα τους παρετε τα ποκεμον;Α,αν ξερεις να διαβαζεις Π.Δ.201/1998 ΦΕΚ 161.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ