Κορονοϊός: Ακόμα ένας νεκρός από την πανδημία στην Ελλάδα – Στους 245 οι νεκροί


Ένα ακόμη θύμα του κορονοϊού μετρά η χώρα μας, καθώς κατέληξε μια 87χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης

Πλέον ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό ανέρχεται σε 245.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη αντιμετώπιζε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, 168 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.987, εκ των οποίων το 55,4% αφορά άνδρες.

Τα 1.910 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4074 (45.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Οι 9 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 38.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Συνολικά, 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ανησυχία για την διασπορά στους νέους

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους νέους, λέγοντας πως προκαλεί ανησυχία η εκτεταμένη διασπορά σε μικρότερες ηλικίες.

Τόνισε πως παρατηρούνται, περιορισμένα, περιστατικά βαριά ασθενών νεαρής ηλικίας.

«Σε κάθε περίπτωση», ο καθηγητής τόνισε πως «οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της λοίμωξης ακόμη και όταν κανείς την περάσει με ήπια συμπτώματα δεν είναι ακριβώς γνωστές».

Σημαντικό ρόλο στην ανάσχεση του 2ου κύματος διαδραματίζει «η ενεργητική επιδημιολογική επιτήρηση της επιδημίας, μέσω μαζικών αλλά και στοχευμένων ελέγχων από τον ΕΟΔΥ» σημείωσε επιπλέον ο Γκίκας Μαγιορκίνης.Όπως είπε, η διάγνωση ασυμπτωματικών ή προσυμπτωματικών επιτρέπει στους ειδικούς τον περιορισμό της διάδοσης με μικρό κοινωνικοοικονομικό κόστος.

Ο καθηγητής σχολίασε πως η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει έξαρση κρουσμάτων. Ο κ. Μαγιορκίνης έκρινε πως ενδεχομένως η κόπωση από τόσους μήνες πανδημίας, «έχει οδηγήσει σε χαλάρωση της προσήλωσης σε συμπεριδορές της κοινωνικής απόστασης».

Χαρδαλιάς: Δεν κάνουμε διάκριση σε καμία περιοχή

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας για τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση σε συγκεκριμένες περιοχές ανέφερε πως:

«Δεν κάνουμε διάκριση σε καμία περιοχή, περνούμε μέτρα για να προστατεύσουμε πολίτες και επισκέπτες».

«Η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στον τουρισμό»

Συνέχισε λέγοντας πως σύμφωνα με τα στοιχεία, η έξαρση της πανδημίας δεν φαίνεται πως οφείλεται στο άνοιγμα του τουρισμού.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ